Real time web analytics, Heat map tracking


In 2010 is Katalin Polotca als begeleider meegegaan naar Nederland. Naast het bezoeken van de gastouders om te kijken of de kinderen het naar hun zin hadden, had zij ook tijd om lekker te genieten van een welverdiende vakantie. Graag vertelt ze over de geweldige tijd die zijn in Nederland had.


Vorig jaar mocht ik mee naar Nederland, hier wil ik jullie graag iets over vertellen.kata 2010
Zondag 27 juni kwamen we aan in Holland. Samen met Kristina heb ik 3 weken gelogeerd bij Ton en Bep de Wit in een oud boerderijtje. We hebben genoten van de rust daar, we vroegen ons af waar de mensen gebleven waren, zo stil was het. Even geen drukke straten met mensen en auto’s, even geen dingen die je moet doen. Het is zo anders dan in Roemenië. Alles is plat en schoon en je kunt er heerlijk fietsen. Dat hebben we dat dan ook veel gedaan. Ik heb genoten van de vele bloemen, dieren en sloten.
Met Ton en Bep hebben we heel veel plaatsen bezocht (Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Oudewater), we hebben veel van Nederland gezien en veel foto’s gemaakt. Madurodam was echt geweldig. Daar hebben we in een dag heel Nederland gezien. Ook hebben we een aantal voetbalwedstrijden gezien van Nederland. Het was leuk om te zien dat er zoveel dingen en mensen oranje waren gekleurd.
Als begeleider van de kinderen waren we, naast de uitjes, druk met het bezoeken van de gastouders. Dit kost veel tijd, maar is wel goed om te doen en een indruk te krijgen hoe de verschillende families wonen. De uitjes met de kinderen waren geweldig. We hebben erg leuke dingen met hen gedaan, zoals een uitje naar Plaswijk en een workshop chocola maken. Ze genoten ontzettend net zoals wij.
De familiedag was ook erg leuk, met name het maken van een sleutelhanger met een molen erop vond ik leuk om te doen. De kinderen genoten van het optreden van de clowns.

Na drie weken was het weer tijd om naar Roemenië te gaan. Ik ben erg dankbaar en blij dat de kinderen en wij zo gastvrij in Nederland zijn ontvangen. Alle gastouders, de stichting, de sponsors en mensen van de organisatie, hartelijk bedankt! Zij hebben deze vakantie voor deze arme kinderen mogelijk gemaakt. We hopen dat deze mensen ons willen blijven steunen.


Katalin Polotca