Real time web analytics, Heat map tracking

 

Pasen is een feestdag die in Roemenië uitgebreid gevierd wordt. Een mooie gelegenheid om samen leuke dingen te doen. Ook in Sovata wordt er veel aandacht aan besteed, o.a. organiseerde onze zusterstichting Pro Sovata daar een Paasmarkt.

Gisteren, 8 maart, was er Paasmarkt in Sovata. Dubbel feest voor ons, want het was in Roemenië ook nog ‘Vrouwendag’. De grote zaal in het stadhuis was vol met kinderen en mensen die de mooiste dingen verkochten.
De hele dag stond in het teken van Pasen. Op de tafels waren een heleboel geschilderde eieren, handgemaakte spulletjes, gekleurde papieren cadeautjes en ook koekjes uitgestald. Buiten was het heel slecht weer, maar binnen hadden we samen een heel leuke dag. Zoals gewoonlijk hadden we een speciale tafel ingericht voor kinderen die wilden leren hoe ze een paaskip en een paashaas moesten maken. Onze vrijwilligsters Zsuzsa en Eva hadden het heel druk omdat er een heleboel kinderen om hulp kwamen vragen.


Paasmarkt08 2

De Pro Sovata Foundation, die het evenement heeft georganiseerd, had vrijwilligers ingezet die aan de ene kant mooie dingen verkochten en aan de andere kant folders uitdeelden, waarmee ze officieel de sponsoractie “2% voor Pro Sovata” in de stad openden (de 2% activiteit is een regeling in Roemenië, waarbij mensen 2% van hun betaalde belasting aan een goed doel kunnen schenken. De belastingdienst keert dit dan uit en het kost de mensen zelf niets (red.)).

Paasmarkt08 8
De dag was geweldig. En dat is niet alleen mijn mening als volwassene, want ik zag de gezichtjes van de kinderen, terwijl ze ‘ik heb dit cadeautje voor Pasen gemaakt’ zeiden. We hebben deze evenementen nodig. Niet alleen om geld op te halen, maar ook om onze kinderen te leren dat je voldoening in je leven kunt vinden door mensen gelukkig te maken met onze cadeautjes, met enthousiasme en een glimlach.

 Katalin Kirallly
Sovata