Real time web analytics, Heat map tracking

De Openbare Daltonschool De Tandem in IJsselstein heeft het afgelopen jaar (2015) geld en kleding ingezameld voor een basisschool in Sarateni, een arme dorpsgemeenschap in de buurt van Sovata. Op die school zitten veelal kansarme kinderen. De school krijgt vanuit de Roemeense overheid weinig geld. Klaslokalen en schoolmiddelen zijn verouderd, maar de schoolleiding doet wat zij kan en de sfeer in de school is goed.

scholen in actie 16 1 scholen in actie 16 2 scholen in actie 16 3


Afgelopen november hebben we de achttien dozen van De Tandem naar de school gebracht. Gloednieuwe schoolspullen en de ingezamelde kleding…  De dozen zaten er vol mee. De schoolspullen hebben we ter plekke gesorteerd en apart gelegd om later aan de kinderen uit te delen en te bewaren voor algemeen gebruik. De kleding werd uitgelegd op de tafeltjes van de kinderen. Ze mochten zelf uitkiezen wat zij mee naar huis wilden nemen. Ruzie om kleding was er niet. Was er te veel animo voor één kledingstuk, dan werd het spelletje - steen, papier, schaar -  gespeeld en de winnaar kreeg het gewilde kledingstuk.  Kinderen en team Opstap: namens de kinderen en schoolleiding van de basisschool in Sarateni, hartelijk bedankt!

Op dezelfde school in Sarateni hebben we in een paar andere klassen schoenendozen mogen uitdelen van de Gerardus Majella School uit Cabauw. Kinderen van deze basisschool hebben al deze doosjes vrolijk versierd en elk kind heeft voor een kind in Roemenië de doos gevuld. Een school voor een school. Een kind voor een kind. Een prachtig idee!