Real time web analytics, Heat map tracking

 

Op initiatief van de Werkgroep Het Goede doel hebben de kinderen van De Opstap, RK basisschool in IJsselstein, een heel leuke actie voor de kinderen van de Roemeense basisschool in Sacadat gehouden.

De werkgroep heeft in de school een ‘aandachtshoek’ ingericht met foto’s, posters, vlaggen et cetera. Hiermee hebben zij de interesse van de kinderen voor Roemenië gewekt. Vervolgens hebben de kinderen in groepjes van drie, vier kinderen schoenendozen prachtig versierd en gevuld met verrassingen voor de kinderen van Sovata en in het bijzonder voor de kinderen die naar de lagere school in het buurtschap Sacadat naar school gaan. Zeepjes, speelgoed, schoolspullen, wat er maar in de dozen paste. Ruim honderd dozen hebben zij zo gevuld!

In de zomer namen wij de schoenendozen mee naar Roemenië en zijn ze aan de kinderen eind september uitgedeeld. Direct daarna kregen wij een blij mailtje vanuit de schoolleiding:
“Deze week hebben we geschenkdozen uitgedeeld die jullie in de zomer bij Tinkerbell hadden opgeslagen. De kinderen waren er heel erg blij mee! Zij hebben mij gevraagd om de kinderen van De Opstap heel hartelijk te bedanken voor de presentjes. Ik heb wat foto’s gemaakt zodat zij kunnen zien dat de schoenendozen goed zijn aangekomen.”

We vonden dit een prachtige actie, want het mes snijdt aan twee kanten. De kinderen in Nederland leren hoe mooi het is om te delen. En de kinderen in Roemenië zijn blij met de presentjes, maar vooral blij dat er kinderen ver weg om ze geven.

Opstap 2015 3 Opstap 2015 2
Opstap 2015 1 Opstap 2015 4