Real time web analytics, Heat map tracking


De Stichting is regelmatig het onderwerp van kleine en grote sponsoraties en daar zijn wij altijd blij mee. De R.K. Basisschool Open Hof in Goirle heeft ns het afgelopen kaar het middelpunt gemaakt van een themabijeenkomst. De kinderen hadden allerlei activiteiten bedacht om geld op te halen. Onze eigen Gerry die was uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten en om een presentatie over de activiteiten van de Stichting te geven. Met steun van Sjef, Diane en Jan deed ze dat graag. Hierbij haar verslag van een geweldige sponsorweek.

Eerlijk gezegd zag ik er wel een beetje tegenop, zo'n presentatie op school is niet echt mijn ding. Maar, en dat is het voordeel van ouder worden, ik dacht: ”ik zie het allemaal wel”. En met ondersteuning van Sjef en Diane ging het allemaal goed. Wat een saamhorigheid en inzet van directeur, leerkrachten, medezeggenschapsraad, behulpzame conciërge, betrokken ouders en niet te vergeten gemotiveerde kinderen. Brabantse gemoedelijkheid?

Vrijdag voelden Jan en ik ons als een vis in het water. Direct bij binnenkomst kregen wij de stand van de prikactie te horen: ruim €1.000!

Bij de ingang van de school waren er twee kramen: één voor de presentatie van de Stichting en één voor de verkoop. Er was zoveel belangstelling voor het Roemeense speelgoed, noten, nieuwe (gekregen) knuffels en poppetjes dat Diane haar moeder met spoed liet komen om te helpen bij de verkoop.

 

Door de hele school, een noodlocatie zonder aula, was van alles te doen: tattoo laten zetten, schminken, dierfiguren van een ballon laten maken. Koffie, thee, limonade verkoop. DVD van Peter Pan kijken. Promo van de Stichting. Roemeens kegelspel, bibberspiraal, vier op een rij. Rad van Fortuin met gesponsorde prijzen.Open Hof 2011 009

Ouders, opa`s en oma`s, vrienden, buren, iedereen was uitgenodigd voor de lunch. Broodjes, hotdogs, krentenbollen, eierkoeken, zelfgebakken, saucijzenbroodjes, cake en gebak, alles was aangeleverd door de ouders en te koop voor 50 cent of 1 euro.

Het programma van 12.00 tot 14.00 uur liep iets uit, maar om 14.45 uur was alles weer netjes opgeruimd. Bij de nabespreking van de Ouderraad werd besloten: volgend jaar weer!!

Het geld dat opgehaald is komt ten goede aan de kinderen in Sovata. Op 1 juni is het in Roemenië kinderdag, dan komen er klasgenootjes en vriendjes/vriendinnetjes bij de kinderen van Tinkerbell spelen. De kinderen krijgen dan allemaal een ijsje, limonade en iets lekkers. Verder gaat de geweldige opbrengst van ruim € 2.400 naar een dagje uit voor schoolkinderen en naar de organisatie van vakantie ontspanningsdagen in de zomer omdat er in Sovata is weinig te doen en de kinderen ook geen geld hebben voor activiteiten en uitstapjes. Blijft er dan nog geld over, dan wordt dat besteed aan schoolspullen.

Gerry Dekker
 

De Roemeense kinderen hebben een droom, met uw hulp wordt die werkelijkheid!