Real time web analytics, Heat map tracking

 

Tandem 19 01
 Tandem 19 02
 Tandem 19 03

Het is oktober en Meester Sander Frie is met zijn leerlingen druk bezig met het vullen van dozen. Schoenendozen. Voor Roemeense leeftijdsgenootjes, die de schoolspulletjes goed kunnen gebruiken en blij zullen zijn met het speelgoed en het lekkers dat in de mooi versierde dozen gaat.

Dit jaar gaan de twintig dozen naar een klas van de basisschool in Sarateni, een dorpje vlakbij Sovata. Meester Sander heeft het hoofd van de school persoonlijk benaderd en samen hebben zij een klas uitgezocht die dit jaar verblijd zal worden. Het mooie daarvan is, dat de dozen op naam gemaakt kunnen worden. De Nederlandse kinderen schrijven voor de Roemeens leeftijdsgenootjes een persoonlijke brief die ook in de doos gaat.
De dozen met daarop de naam van het kind, gaan mee met het hulpgoederentransport en twee vrijwilligers brengen ze naar de school in Sarateni en overhandigen iedere doos persoonlijk.
Na afloop worden de gemaakte foto’s en videofilmpjes meteen naar Meester Sander doorgestuurd, want zijn klas is natuurlijk heel benieuwd hoe de dozen worden ontvangen. Nou, dat was heel enthousiast. De kinderen van de Daltonschool hadden dit jaar weer geweldige pakketten gemaakt. Wat een ontzettend blije gezichten! Er moest overigens wel een beetje geïmproviseerd worden. Er waren namelijk maar twaalf van de twintig kinderen aanwezig. Wat te doen met de acht dozen die over waren? Gelukkig was er nog een klas van tien leerlingen waarvan er twee een broertje of zusje hadden in de klas die de dozen kreeg. Die acht hebben dus heel veel geluk gehad, want die hebben de pakketten gekregen van diegenen die er niet waren. Opgelost dus.
Maar hoe kan het dat acht van de twintig kinderen niet op school waren? Die, zo vernamen wij, waren thuis gebleven omdat ze hun varken gingen slachten, omdat er angst was voor varkenspest. Gewoonlijk slachten ze hun varken pas met Kerst, maar voor de zekerheid deden ze dat nu meteen.
Hoe dan ook, er waren uiteindelijk twintig kinderen in de klas die super blij waren met hun pakket! Als dank hebben die kinderen voor Meester Sander en al zijn leerlingen mooie tekeningen gemaakt, ook op naam, ook persoonlijk. Die tekeningen zijn weer meegenomen in de koffer van één van de vrijwilligers en in IJsselstein in de klas overhandigd.