Real time web analytics, Heat map tracking


Maandag 18 mei (2009) zijn we gestart met het project “Europa”

De kinderen begonnen om 8.30 uur gelijk met een vossenjacht. De kinderen van groep 8 stonden verspreid in het dorp verkleed als inwoners van diverse landen uit Europa. Ze hadden er veel werk van gemaakt !!! 
Vanuit school vertrokken 24 groepjes kinderen onder begeleiding van ouders. Wat waren we blij dat zoveel ouders en één oma enthousiast mee wilden lopen. De jacht naar de vossen kon beginnen. Bij de vossen moesten de kinderen vragen beantwoorden over landen uit Europa. Er zaten makkelijke en moeilijke vragen bij, dus ook de kleuters konden hun steentje bijdragen.
Gelukkig scheen het zonnetje. Om ongeveer 10.15 uur waren alle groepjes weer op school. Daar aangekomen kregen ze een groot puzzelstuk, die de kinderen uit groep 7 even moesten bewaren. Na zo’n lange wandeling hadden de kinderen wel trek in een “10 uurtje” en kregen de ouders een kopje koffie of thee.
Daarna verzamelden alle kinderen zich op het schoolplein en werd de puzzel in elkaar gezet. Het werd een mega-grote kaart van Europa !!! Ook dit jaar wil De Schakel zich inzetten voor een goed doel. We hebben contact opgenomen met de Stichting Roemeense Kinderhulp. Zij zijn reuze enthousiast dat onze school hen wil steunen.
Door verschillende activiteiten levert de Stichting nu al ruim vijftien jaar een bijdrage aan de verbetering van de vaak zeer armoedige leefsituatie van de bevolking. De stichting ontwikkelt diverse projecten om de Roemeense bevolking, en met name de kinderen, te ondersteunen en te helpen. Meer informatie over de Stichting kunt u vinden op de website www.srkh.nl

We hebben aan de stichting gevraagd waar De Schakel hen het meest mee kan helpen. Ze gaven aan enorm blij te zijn met allerlei “school-materiaal” dat ze op scholen en in kindertehuizen kunnen gebruiken. Zo is er grote behoefte aan papier en potloden. Voor ons lijkt het vanzelfsprekend dat deze materialen op alle scholen in Europa aanwezig zijn. Dat is dus niet zo !!!
Om geld te verdienen om deze spullen aan te schaffen hebben we de kinderen gevraagd om statie- geld flessen te verzamelen en op school in te leveren. U heeft er thuis vast al iets over gehoord,want de volgende dag zat er een enorme berg flessen in het winkelwagentje. We moesten zelfs een extra wagentje bij de Plus gaan halen !!! De meter staat op de eerste dag al op € 41,40 !!!
Op 3 juni komt er iemand van de Stichting Roemeense kinderhulp op school om de kinderen te vertellen hoe zij precies aan het werk zijn in Roemenië.
Op 4 juni is er van 18.00 uur to 20.00 uur kijkavond. In alle klassen is iets te eten en te drinken dus er hoeft niet gekookt te worden. Ook hiermee hopen we bergen geld op te halen. We hopen op een gezellig drukke avond.

Het eindresultaat van de actie was geweldig! De kinderen spaarden in de afgelopen weken een enorm bedrag bij elkaar. Het totaalbedrag werd € 1131,38 !!. Allemaal heel hartelijk bedankt voor jullie inzet!