Real time web analytics, Heat map tracking


Een wereldreis voor wereldkinderen

Georganiseerd door de Round Table, zijn in 2004, 12 Landrovers een reis begonnen om plekken in de wereld te bezoeken waar kinderen worden geholpen in speciale projecten. Ook ons project was hiervoor geselecteerd. Wij vinden het een hele eer, dat naast veel projecten in China, Tibet, Nepal en India ook Roemenië is bezocht om ons Familiekindertehuis te bekijken. Anja Mulder en Rein Blanken, die zes maanden zijn weggeweest, hebben voor ons kort hun tocht beschreven.
 RTT 2

Rein Blanken op z'n Landrover

6 Mei 2004 zijn we met 12 Landrovers (12 teams) begonnen aan een reis van een half jaar van Peking terug naar Nederland. Een reis met een doel!!
Voorafgaand aan de reis moest elk team minimaal € 9000,- hebben opgehaald om goede doelen mee te financieren. Goede doelen die altijd gericht zijn op kinderen! De reis was bedoeld om de opgezette projecten te gaan bezichtigen, en om te kijken of het geld ook daadwerkelijk op de goede plaats terecht is gekomen. Vooral in India zijn de doelen gerealiseerd.

RTT 1Er zijn 33.000 kilometers afgelegd door prachtige landschappen, fantastische culturen en ontmoetingen met zeer bijzondere mensen!heeft mogen maken. 
In China en Tibet waren we een bezienswaardigheid. Mensen kwamen uit hun huizen, winkels en van hun akkers om ons te bekijken. Bij tankstops veroorzaakten we soms een grote toestroom van mensen, die we met “ni houw” (goedendag) tot het maken van een “wave” kregen. In Chengdu hebben we een project van een van onze teams bezocht, een S.O.S. kinderdorp.

 

In Tibet hebben we, op het dak van de wereld, kennisgemaakt met nomadenstammen en vele boedistische monniken. RTT 3In Lhasa zijn we, toevallig, in contact gekomen met een Nederlander en zijn Duitse blinde vriendin, die een blindenschool en internaat hebben opgezet, waar de kinderen Tibetaans braille leren. Bij thuiskomst hebben zij alsnog een sponsorbedrag ontvangen! Na een overnachting, in de daktenten, op het basiskamp van de Mount Everest zijn we afgedaald naar Nepal. Daar hebben we in “the middle of no where” een prachtig nieuw schooltje bewonderd! 
In India lag het zwaartepunt van de reis; immers in de titel leest u: “een wereldreis voor wereldkinderen”. Voor het bouwen van de scholen is er zeer intensief contact geweest met de Indiase Ronde Tafel, die voor het bouwen van de scholen heeft zorggedragen! Alle 32 scholen stonden er! Onze 2 scholen hebben we feestelijk geopend en zo’n 900 kinderen gelukkig gemaakt!

RTT 5Vanuit Bombay, waar we overigens een zeer aangrijpend project van een van onze teams m.b.t. geestelijk gehandicapten bezocht hebben, zijn de auto’s overgevaren naar Dubai. Via Oman, Jemen, Saoudi Arabië, Jordanië en Syrië zijn we via Turkije Europa weer ingereden. Onderweg hebben we nog en aantal projecten bezocht, waaronder nog een S.O.S kinderdorp en een doven instituut.Na Turkije zijn we via Bulgarije in Roemenië aangekomen, waar óns laatste project lag… het kinderweeshuis in Sovata!  Zeer gastvrij hebben we de beide families, met toen 3 kinderen, ontmoet en de door ons gesponsorde keuken bewonderd! Een prachtig initiatief, waar met een enorme inzet van vele mensen gewerkt wordt!
Een geweldige keuken!

 

U zult het begrijpen: dit was een reis om nooit meer te vergeten en die zonder hulp van zovele sponsors, nooit mogelijk zou zijn geweest!"


RTT 7Rein Blanken,
Anja Mulder

Voor het verslag van het bezoek aan Roemenie en Sovata klik hier.