Real time web analytics, Heat map tracking

Wanneer je een steentje in het water gooit dan vormen zich kringen die steeds groter en groter worden, tot ze uiteindelijk de oever bereiken. Zo moet je eigenlijk de invloed van ons studiefonds zien. Het studiefonds bemiddelt tussen jongeren in Roemenië die een droom hebben om te gaan studeren en lieve mensen hier in Nederland die dat financieel voor hen mogelijk maken. Dat is het steentje dat in het water wordt gegooid. De jongeren studeren af en gaan werken. Zij willen dolgraag iets terugdoen en ieder doet dat op zijn of haar eigen manier. Zodra dit mogelijk is betalen zij hun schuld terug, waarmee dan weer een nieuwe jongere geholpen kan worden. Bovendien willen ze ook heel graag iets extra’s doen voor Tinkerbell, Sovata of de maatschappij in het algemeen. Zo raakt de eerste daad steeds meer levens en dat zijn de rimpels, die steeds groter worden. Inmiddels zijn er al heel wat studenten geholpen. We hebben een update over een aantal van hen. 

 

Szekely Henrietta

  
Henrietta Szekely 

Henrietta was ooit één van de vakantiekinderen. Als meisje was ze drie weken in Nederland en dat opende haar wereld en wakkerde haar ambities aan. Met behulp van sponsors ging ze Medische Natuurkunde studeren. Een pittige studie, maar inmiddels heeft ze haar bachelor gehaald! En vorig jaar is ze aan haar masteropleiding begonnen: een tweejarige opleiding Biofysica en Medische Fysica. We hebben er alle vertrouwen in dat ze dat ook tot een goed einde zal brengen.

 

Albert Kanyo 16

Albert Kanyo
Luctor et emergo

Mishandeld in zijn jeugd en verstoten na zijn coming-out had Albert (ook wel Berci genoemd) een moeilijke start in het leven. Gelukkig kon hij wel bij zijn grootouders terecht en werd het contact met zijn moeder uiteindelijk enigszins hersteld. Door zijn hele jeugd heen heeft Berci de wens gekoesterd om te gaan studeren en uiteindelijk is hem dat gelukt. Vorig jaar studeerde hij af en daarna kreeg hij een baan als apotheker in Budapest. Hij woont tijdelijk bij familie en is hard op zoek naar een appartement.

 

 

Noemi SzakacsNoemie-2019-klein
Ook de kinderen in Tinkerbell hebben toekomstdromen. Als klein meisje wilde Noemi kapster worden, maar nu ze wat ouder is, heeft ze haar zinnen gezet om een verpleegopleiding te gaan volgen, net als Reni en Claudiu. Ze heeft inmiddels met Tinkerbell vader Peter een bezoek gebracht aan de opleiding en dat heeft haar enthousiasme alleen maar aangewakkerd. Ze staat te trappelen en is nu begonnen in het eerste jaar. Uiteraard kunnen we dit alleen maar aanmoedigen!

 

Danzij het studiefonds konden een groot aantal kinderen hun droom verwezenlijken. Lees hier hun verhaal.

Wilt u al deze jonge mensen helpen hun droom te verwezenlijken?
Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

10-5-2020