Real time web analytics, Heat map trackingDeneske 12
Dénes Nagy

Apetrots|
Supergoed nieuws van één van de Tinkerbell ‘kinderen’ (inmiddels al een volwassen man, waar blijft de tijd?). Onze Déneske is afgestudeerd en wij zijn apetrots!

Déneske studeerde verpleegkunde, heeft zich echt op zijn studie gestort en heel hard gestudeerd. Het resultaat was ernaar: hij behaalde een eindscore van 9,34 uit 10. Zelf was hij niet helemaal tevreden, maar wij vinden het een prachtig resultaat!

Zijn huidige plan is om een goede baan als medisch assistent te vinden en er is geen enkele reden waarom dat niet zou gaan lukken. Hij stuurde ons meerdere mailtjes om de Stichting en onze sponsors te bedanken voor alle steun door de jaren heen. Op onze beurt zijn wij blij dat we een kleine jongen met weinig tot geen kansen in het leven hebben mogen begeleiden naar volwassenheid en een rooskleurige toekomst. Uiteraard houden we contact en we laten u weten hoe het verder met hem gaat!

 

Barni Birtok 02Barni Birtok

In 2012 is Barni begonen met zijn studie Areospace Technilogy aan de TU-Delft. Hij kwam met een geweldige aanbeveling van de Roemeense universiteit in Boekarest, maar hij had niet de financiele middelen om de inschrijving en de eerste paar maanden in Nederland te kunnen bekostigen. Wij hebben Barni de afgelopen jaren soms iets minder soms iets meer ondersteund; inmiddels is hij afgestudeerd en ook teruggegaan naar Sovata.

Afgelopen maand kwam Barni met voor hem heel goed nieuws: hij komt weer naar Nederland, want hij heeft hier een goede baan aangeboden gekregen. De baas voor wie hij tijdens zijn studie heeft gewerkt in Zoetermeer, is voor zichzelf begonnen en wil Barni graag in zijn nieuwe team. Barni ziet dus een kanstijke toekomst tegemoet, waarvoor hij ons erg dankbaar is.

Barni is inmiddels gesetteld in Nederland en sinds hij zijn eerste salaris ontvangt, betaalt hij in termijnen de ondersteuning die hij heeft ontvangen, terug. Dit volgens de afspraak: Als je niet in Roemenie blijft werken, maar in het buitenland, heb je de mogelijkheid om de ondersteuning weer terug te batalen om zodoende andere studenten weer te helpen.  Mooier kan het niet gaan.

Sponoren, hartelijk bedankt voor deze gegeven kans!

 

szidonia nagy 2015Szidonia Nagy

We hebben u regelmatig op de hoogte gehouden van de studie van Szidonia Nagy. Zij wilde altijd al verloskundige worden en met hulp van twee Nederlandse families studeerde zij ‘Clinical Health Management’.

Tijdens haar studie had ze het niet makkelijk. Bij haar vader werd darmkanker vastgesteld en Szidonia heeft naast haar studie voor hem gezorgd. Na verschillende operaties gaat het nu gelukkig goed met hem. En met Szidonia gaat het nog beter: zij heeft haar Master Degree behaald en haar proefschrift met goed gevolg ingediend! Zij heeft ons laten weten dat zij de Nederlandse families die haar al die jaren financieel hebben gesteund, heel hartelijk wil bedanken. Door hun bijdrage kan Szidonia nu een beroep uitoefenen waarmee zij in staat is om heel veel andere mensen te helpen.

Renata 13

 

Renata Nagy
Zij is een van de kinderen uit het kindertehuis en is in september 2011als eerste 'Tinkerbeller', begonnen aan een vervolgstudie. Ze koos voordoktersassistente. In 2014 is zij met mooie cijfers geslaagd. Zij woont sinds enkele jaren in Tirgu Mures en heeft een leuke baan als doktersassistente.

 

 

Kinga Kacsokacso Kinga klein
Kinga Izabella Kacsó wilde graag advocaat worden.  Zij studeerde rechten aan de Petru Major universiteit in Tirgu-Mures. Een sponsor, die het niet nodig vindt om met naam genoemd te worden, maar die wij bij dezen wel heel hartelijk willen bedanken, hielp haar door de studie heen. U hoorde het goed: 'hielp'. Kinga is namelijk geslaagd! Het laatste jaar was extra zwaar. Ze besloot om haar bijbaantje op te geven en al haar energie in haar studie te steken. Draaide ze daarvoor al elk dubbeltje om voordat ze het uitgaf, in dat jaar deed ze dat wel twee keer. Maar met een heel mooi resultaat: ze slaagde met vlag en wimpel. Nu is ze op zoek naar een baan. Bij de huidige economie is dat ook een moeilijke opgave. Maar dankzij haar studie heeft Kinga een betere kans dan veel van haar leeftijdsgenoten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ook dat gaat lukken.

 

 

Hesfelean HenriettaHenrietta Hesfelean
Henrietta leeft alleen samen met haar moeder. Haar vader overleed aan diabetisch toen zij 6 jaar was.
Afgelopen zomer heeft zij met goed gevolg de middelbare school afgemaakt. Daarbij had zij een goede steun aan haar moeder die haar stimuleerde om te werken aan haar studie. Het salaris van haar moeder is slechts zeer beperkt en biedt geen mogelijkheid om een vervolgstudie te bekostigen. Sinds haar jeugd droomde ze al om kapper te worden.
Via het studiefonds is ze in augustus 2012 begonnen met deze opleiding in Tirgu Mures.
Inmiddels is ze met een 10 geslaagd en heeft ze haar diploma gehaald.

 

 


Zsolt Geréb

”Bijdragen aan een betere wereld’, wilde Zsolt. Om die reden studeerde hij Rechtshandhaving en wilde hij na zijn afstuderen bij Interpol of Europol gaan werken.Zsolti Dat afstuderen was op dat moment een probleem. Hij was met de laatste loodjes bezig toen zijn ouders in financiële problemen raakten. Gelukkig vonden we lieve mensen die hem wilden ondersteunen.
Halverwege zijn laatste jaar stuurde hij keurig een update: er waren dat halfjaar met 18 examens in totaal 36 punten te verdienen. Van de 18 examens moest hij er nog 3 afleggen. Voor de examens die al achter de rug waren, had hij 30 punten gehaald. Als u goed meegerekend hebt, dan weet u dat hij dus het maximaal te behalen aantal punten had binnengesleept. 
Naast al dat harde werken had hij deelgenomen aan een project op de universiteit, met als doel goede betrekkingen tot stand te brengen tussen de Roemeense en de Hongaarse politie en de politieacademie. Omdat hij zowel de Hongaarse als de Roemeense nationaliteit heeft, kreeg hij daar een belangrijke rol in: die van vertaler en contactpersoon tussen de twee nationaliteiten. Heel interessant, want zo kreeg hij de bijzonderheden, doelen, regels en methodes van beide kanten mee.
Na afloop van z’n laatste jaar kregen we opnieuw bericht: zijn hartelijke dank aan alle sponsoren, want zonder hen had hij niet kunnen afstuderen. Op 1 augustus gaat hij beginnen als economisch rechercheur in Boedapest. De maand juli wordt hij ingewerkt. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij een uitblinker wordt. En met hem wordt de wereld een stukje veiliger.

Arpad Loincs 02
Arpad Lorincz

Arpad was de jongste student waar we uw hulp voor gevraagd hebben. Met 15 jaar ging hij al uit huis om autotechniek te kunnen studeren. Met hulp van het Studiefonds heeft hij vorig jaar zijn studie afgerond. Na het behalen van zijn diploma heeft hij geprobeerd in zijn woonplaats Chibed een baan als automonteur te vinden. Dit is helaas niet gelukt. Ook in en rond Sovata heeft hij geen baan kunnen vinden… Niemand neemt een beginner aan zonder ervaring. Zelfs zijn aanbod om gratis voor een paar maanden te werken werd afgeslagen. Omdat hij niet thuis op de bank wilde gaan zitten, heeft Arpad werk in Hongarije gezocht… én gevonden: hij werkt daar nu in de bouw. Het is niet zijn droombaan, maar hij is nu in ieder geval aan het werk en kan een gedeelte van zijn loon overmaken naar zijn familie in Roemenië. Arpad houdt ons op de hoogte en hoopt op niet al te lange termijn toch werk te vinden als automonteur. Hij geeft niet op. 

 

Ilona Kovacs

 Ilona Kovacs  siteWat heerlijk om weer een echt succesverhaal met jullie te delen! Vorig jaar maakte u kennis met Ilona Kovacs. Ilona was altijd de redder in nood voor Tinkerbell als er computerproblemen waren. En op een dag kwam ze bij òns met een hulpvraag. 

Ilona zat in het derde jaar van haar studie toen ze financiële problemen kreeg. Tot dat moment kreeg ze nog hulp van een sponsor, maar toen dat ophield moest ze fulltime in plaats van parttime gaan werken. Tegelijkertijd kreeg ze gezondheidsproblemen en dat alles zorgde ervoor dat haar studieresultaten onder druk kwamen te staan. Ze deelde haar zorgen met Kata en natuurlijk hebben we toen geprobeerd om sponsors voor haar te vinden. Dat lukte gelukkig en Ilona kon vol goede moed aan haar laatste studiejaar beginnen. Door de rust die de financiële ondersteuning haar gaf, kon Ilona zich volledig op haar studie concentreren. Tijdens haar laatste jaar heeft ze nog tijd gevonden om Hajni en Irmus van Salt Lake Travel te helpen met een aantal computerproblemen. Al met al heeft ze daar heel veel tijd in gestoken, waarvoor ze niet betaald wilde worden. Dat was wel het minste dat ze terug kon doen vond ze. En in iedere e-mail bedankt ze de families die haar gesteund hebben uit de grond van haar hart.

Inmiddels heeft Ilona haar studie glansrijk afgrond. Ze heeft een baan gevonden die veel afwisseling biedt en waar ze kan blijven leren. Ze is gelukkig, evenwichtig en heeft hart voor haar medemens. Geld maakt niet gelukkig, is het gezegde. Dat is misschien waar, maar met geld kun je wel iemand gelukkig maken, dat bewijst Ilona

  

Ottilia is geslaagd!

Ottilia 19We berichten u wel vaker over jonge mensen die dankzij sponsors in staat zijn om de studie van hun dromen te volgen. Die verhalen komen dan van de kant van de student. Maar hoe leuk is het om van beide kanten te horen hoe het sponsorschap verlopen is! Wij kregen een bericht van Janna Weijenberg en zij stuurde een mail door van Ottilia, die dankzij hun ondersteuning haar studie Engels afrondde.

Janna
Wij hebben een flink aantal jaren Ottilia Svenro financieel ondersteund. Met behulp van deze ondersteuning heeft zij een beroepsopleiding Engels kunnen volgen en positief kunnen afronden. Vorige maand zijn we, in overleg met haar, gestopt met onze financiële steun. Ottilia heeft een baan bij een onderwijsinstelling, waar ze haar kennis van 't Engels heel goed kunnen gebruiken. 

We hebben door de jaren heen een goed schriftelijk contact onderhouden en we dachten dat deze laatste brief misschien in het tijdschrift geplaatst kon worden. Het lijkt ons voor andere families ook leuk om te zien waartoe financiële ondersteuning kan leiden.

Ottilia (aan Janna en haar gezin)
Lieverds, jullie hebben helemaal gelijk als jullie het tijd vinden om de financiële steun te beëindigen. Jullie hebben ons, en mij in het bijzonder, waanzinnig geholpen. Ik weet niet wat er van mij geworden was als jullie er niet waren geweest. Mijn opleiding en kennis zijn de grootste schat die ik bezit en jullie hebben daarvoor gezorgd. Jullie staken mij een helpende hand toe op het moment dat mijn toekomst heel onzeker was.
Onze vriendschap begon heel wat jaren geleden. Ik begon net Engels te leren en in de praktijk te brengen en ik kon toen nog niet vermoeden dat dit zo ongeveer het belangrijkste in mijn leven zou worden. En nu is het een essentieel onderdeel van mijn dagelijks bestaan en zal dat tot het eind van mijn tijd op deze aarde blijven.
Steeds waren jullie daar als een stille kracht, om mij te begeleiden en om in alle situaties het beste uit mij te halen. Dank jullie wel dat jullie er altijd voor mij – voor ons – waren. We hebben er geen enkel probleem mee dat jullie ondersteuning hier ophoudt. Jullie hebben meer voor mij – voor ons – over gehad dan wie ook in de wereld
Dank jullie wel voor alles, Gods zegen en ik hou van jullie!
Ottilia, Sovata

 
Kingcsö Sebetyen
Kincso_Klein.jpg Bij Kincsö lijkt het alsof ze haar hele leven al aan het worstelen is. Ze wilde graag tandarts worden en bekostigde haar studie met een beurs, aangevuld met werk in een jazzclub. Totdat dit werk haar cijfers beïnvloedde en ze de beurs daardoor kwijtraakte. Met behulp van sponsors haalde ze toch de eindstreep en vond vrijwel meteen werk. Weliswaar maar voor een beperkt aantal uren, maar ze zou met behulp van bijbaantjes in haar levensonderhoud kunnen voorzien. 

Dat pakte iets anders uit, want haar werkgever buitte haar uit door haar lang te laten reizen en haar twee keer zoveel uur te laten werken voor hetzelfde geld, waardoor ze geen tijd had voor de noodzakelijke bijbaantjes. Zo ging het nog een tijdje door. Na elke teleurstelling hoorden we eigenlijk pas achteraf dat ze het moeilijk had gehad, Kincsö klaagt liever niet en wachtte met schrijven tot het leven weer wat positiever was. Maar nu lijkt ze haar draai gevonden te hebben. Een zelfstandige tandartspraktijk in een maatschap van mensen die het goed met haar voor hebben. En een lieve vriend, die een grote steun voor haar is. Het leven lacht haar toe!

 

Bernadett geslaagd - 2019 - Bernadett Berecki

Bernadett begon in 2013 aan haar studie Medicijnen. Een lange studie, zes jaar in totaal, die ze zonder haperingen volbracht. Na al die jaren onvermoeibaar en ijverig studeren had ze in december 2019 haar laatste examen. En in februari 2020 mocht ze als arts aan het werk, met de dik verdiende titel ‘MD’ achter haar naam!

 
Wilt u een ambitieuze jongere steunen om zijn of haar dromen waar te maken? Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan informeren wij u over de mogelijkheden.