Real time web analytics, Heat map tracking


 

Onze eerste actie was begin mei.
We hebben toen samen met onze banketbakker Hans 70 slagroomtaarten gebakken. Deze werden rijkelijk versierd met verse aardbeien. De taart werd net als voorgaande 3 jaren een pronkstukje voor alle moeders. Deze actie leverde 400 euro op.
Eind mei hebben we, samen met de jongeren die mee naar Roemenië wilden, ons ingezet voor een rommelmarkt van de plaatselijke kerken. De jongeren hebben kinderen geschminkt, poffertjes gebakken, spelletjes begeleid en lootjes verkocht.
We kregen een percentage van de totaal opbrengst voor het ondersteunen van de arme gezinnen in Chibed.

Begin september werd er in onze kerkelijke gemeente een start weekend georganiseerd.
Op de zaterdag in dat weekend hebben wij een BBQ en een dienstenveiling gehouden.
Over een BBQ hoef ik niet veel te vertellen, want dat is wel bekend, maar een dienstenveiling was voor ons zelf helemaal iets nieuws.
We hebben de mensen in onze kerkelijke gemeente opgeroepen om een dienst aan te bieden voor een startbedrag.
Bijvoorbeeld: een High-tea organiseren voor minimaal 10 Euro p.p. of een fotoreportage maken voor minimaal 25 Euro, behangen, auto wassen, tuinieren enzovoort.
Tijdens de veiling kon worden geboden. We hadden een goede veilingmeester en zeker 80 man publiek. Na wat aarzeling gingen de prijzen omhoog. Een boottochtje ging weg voor 90 Euro (2 keer), de fotoreportage voor 60 Euro, een vuurkorf voor 130 Euro, een diner aan huis voor 360 Euro (2 keer). . .
Aan het einde van de veiling hadden we een groot bedrag binnen van ruim 2500 Euro.
Wij hadden voor deze veiling 2 doelen gesteld: armoede dichtbij en armoede ver weg.
Dichtbij is hier in Waddinxveen de voedselbank, waar 120 gezinnen gebruik van moeten/ kunnen maken. Ver weg is de armoede in Roemenië.
In de weken na de veiling zijn de ruim 30 diensten uitgevoerd en stroomden de geldbedragen binnen.
Deze actie was een groot succes. Zeker voor herhaling vatbaar.

In oktober hebben we een privé actie gehouden ter gelegenheid van ons 40 jarig huwelijks jubileum.
Wij hebben voor onze vrienden een feest georganiseerd en hen de mogelijkheid geboden om een bijdrage te leveren voor een project in Roemenië.
In 2015 zijn we gestart met “ het Norby project”
Norby is een jongen van 13 jaar en is vanaf zijn geboorte meervoudig gehandicapt. Hij woont samen met zijn moeder Eva
in Viforoasa. Zijn vader is overleden. Moeder staat alleen voor de taak om haar zoon te verzorgen, ze leven in eenvoudige omstandigheden, zonder sanitaire voorzieningen.
Nu Norby ouder wordt, is het voor moeder steeds zwaarder om haar zoon de goede zorg te geven. Nu hebben we samen met een zus van Eva, die in Engeland woont, het plan opgevat een douche ruimte te maken. De eerste financiële stap hebben we samen met haar gemaakt.
De activiteiten en bouwwerkzaamheden zijn gestart eind 2015 en in de zomer van 2016 was de uitbouw gerealiseerd. In november hebben we een mooi bedrag van ons jubileum kunnen overmaken van 500 Euro, waar nu de ramen en deur van zijn gekocht.
Ook kon van dit bedrag de isolatie van het dak worden afgemaakt.
We hopen hen dit jaar verder te kunnen helpen. Wie weet kan Norby dit jaar nog voor het eerst van zijn leven onder de douche.

De maand november stond in het teken van de speculaaspoppen actie.
Voor de 2e keer hebben we deze actie kunnen starten in Zeewolde.
We kregen dit jaar veel opdrachten van bedrijven en een zorginstelling. Ook betrokkenen van de Stichting Roemeense Kinderhulp hadden wel zin een speculaaspop.
De eerste 500 speculaaspoppen hebben we, samen met banketbakker Hans, gebakken in Zeewolde in een bakkerij bij een zorgboerderij. In de vroege ochtend werd er gestart met het klaarmaken van het deeg en rond 10 uur gingen de eerste poppen de oven in. Het was puur handwerk met 2 ambachtelijke houten speculaasplanken.
Dozen werden gevouwen en van een mooie sticker voorzien met het logo van de Stichting. Toen de poppen waren afgekoeld, werden ze verpakt in een luxe geschenkdoos.  Einde middag hadden we een kleine 500 poppen klaar voor transport.

De rest van de poppen moest thuis door bakker Hans in Zevenhuizen worden gebakken in een gewone oven. Dat waren er nog heel wat. Ruim 200 speculaaspoppen maakte Hans er nog bij. Zo 80 per dag. Dagen achter elkaar werd er hard gewerkt om alle bestellingen op tijd af te krijgen.
In totaal zijn er 721 speculaaspoppen gebakken, 220 voor IJsselstein en 501 voor Waddinxveen. De opbrengst van deze actie
was: 588 Euro voor IJsselstein en 1560 Euro voor Waddinxveen.

Vlak voor de kerstdagen een korte actie in Leiden.
Geke Scholte, onze mede reisleidster van de jongerenreis, werkt als vrijwilliger in een restaurant in Leiden, Resto van Harte. Dit is een stichting die met alleen maar vrijwilligers 1 keer per week een 3 gangen menu klaar maakt voor mensen uit de omgeving van een zorginstelling in Leiden, voor een heel lage prijs.
De baas van dit restaurant hoorde en zag de foto’s van verschillende gezinnen die in erge armoede leven. Via Geke werden we uitgenodigd om tijdens een maaltijd aanwezig te zijn en iets te vertellen en te laten zien over de omstandigheden in Roemenië.
Dit maakte veel indruk: we hebben de actie concreet gemaakt door gericht een bijdrage te vragen voor 1 of meerdere fornuizen voor arme gezinnen.
“Een fornuis voor ieder huis” leverde tijdens 1 rondgang 130 Euro op.
 
Eind december hebben we voor de 5e keer de oliebollenactie gehouden.
Via onze kerkelijke gemeente kregen de we opdrachten voor de oliebollen en de appelbeignets.
We kregen in een kas ruimte aangeboden om te gaan bakken. We huurden een oliebollenbak op gas en zo konden we met hulp
van de jongeren die mee naar Roemenië gaan dit jaar, aan de slag met oliebollen beslag en geschilde en in plakken gesneden appels. Ongeveer 10 kg. Ruim 1500 oliebollen en bijna 400 appelbeignets moesten er klaar gemaakt worden op de laatste dag van het jaar.
In de vroege ochtend om 5 uur werd er gestart en in de middag rond 15 uur waren alle oliebollen met hun kopers naar huis.
Ook deze actie was succesvol en leverde weer een mooi bedrag op, ruim 1100 Euro, voor onze acties in Roemenië.