Real time web analytics, Heat map tracking

 

Al meerdere jaren praten wij met onze vrijwilligers in Sovata over het opzetten van andere activiteiten naast het familiekindertehuis. De meeste zijn ingegeven vanuit het feit dat er in Sovata weinig tot niets is geregeld voor bepaalde groepen kinderen of ouders. Een van deze wensen is een mogelijkheid om (aanstaande) ouders en hun kinderen bijeen te brengen om zodoende problemen met de opvoeding te kunnen bespreken en informatie te kunnen uitwisselen. Afgelopen jaar is dit idee tot uitvoering gekomen. Samen met de Stichting hebben een aantal vrijwilligers een club opgericht voor Baby's en Mama's. Sinds een aantal weken heeft Sovata een nieuw fenomeen erbij, een Baby-Mummy Club. Wij, de vrijwilligers van Pro Sovata, zijn erg trots op het feit dat een idee dat al langer bestond nu tot uitvoering is gebracht.
Het is allemaal begonnen op een late namiddag toen wij op onze gezamenlijke wandelingen met onze baby's, een grote groep moeders troffen die op hun beurt ook weer hun baby's bij zicht hadden. We wisselden op straat ervaringen met elkaar uit en gaven elkaar waarde volle tips. Een van de moeders kwam op het idee om een Baby-Mummy Club te organiseren. Dat is heel eenvoudig en we kunnen met plezier elkaars ervaringen delen. Het idee was geboren en de eerste stap werd gezet door de aardige moeder Zsuzsa die wel een s in het kindertehuis hielp met activiteiten voor de kinderen. Ze bood haar hulp aan, en omdat ze een aantal jaren lerares was geweest kende ze een aantal mensen die ze om hulp kon vragen. We vonden ons onderkomen in een van de kindertehuizen in Sovata, waar ze ons kosteloos onderdak verleenden in ruil voor het idee.&nbsp;<br /> De volgende stap was het vinden van de baby's met moeders. Zsuzsa begon een paar moeders uit te nodigen voor een gesprekje. De grote dag brak aan en we waren reuze benieuwd of er voldoende belangstelling zou zijn. De opkomst overtrof onze stoutste verwachtingen; er waren 9 moeders die met hun kinderen het kindertehuis binnenstapten. De kinderen speelden nar hartenlust en het werd een groot succes. Zsuzsa heeft met haar innemende persoonlijkheid het perfect geregeld en ons een onvergetelijke middag bezorgd. En op alle dagen dat wij met onze kinderen samenkomen, voelen wij ons enorm op ons gemak.

baby mummy baby mummy1 baby mummy2

Enkele van de reacties van de moeders:

 • "Het is een geweldige gelegenheid om hier samen te komen en mijn dochter heeft dikke pret', zegt Izabella Gal
 • "Mijn zoon komt hier graag en door die lieve Zsuzsa met al het speelgoed en handenarbeidactiviteiten vermaakt hij zich enorm" . Eva
 • “David vindt het heerlijk om hier met andere kinderen te spleen en zo is hij ook beter
   voorbereid als hij naar de kleuterklas gaat”.  Gyongyi   

 • “Ik vindt het heerlijk om mijn zoon zo te zien genieten en ik ervaar de kontakten en 
  het advies dat ik van de andere moeders krijg zeer waardevol. Het was geweldig 
  dat er een dame die psychologie gestudeerd had ons hier ondersteunde en ons 
  nuttige dingen leerde.”  Imola Fazakas

 • “Ik kom met groot plezier met mijn tweeling in de Fun club. Ik heb veel mogen leren van anderen en ik heb mijn kinderen zien genieten met speelgoed waarvan ik niet eens het bestaan af wist. Pro Sovata bedankt” ! Ibolya Makkai

 • “We zijn naar de Fun Club gekomen omdat mijn kinderen genieten en omdat we van Zsusza houden”.   Eniko Zsigmond

Op mijn vraag waarom zij dit georganiseerd heeft, reageerde ze heel oprecht en vertelde dat ze haar 1 jarig dochtertje graag met andere kinderen ziet opgroeien. Ik ga er graag naar toe en ben van mening dat ik mijn droom moest volgen. Ik geloof in een betere wereld en ik wilde een start maken door met andere ouders te praten om zo in het belang van de kinderen van elkaar te leren.

“Dit is een nieuwe manier waarbij ik hoop dat veel moeders met hun baby's hiervan gebruik gaan maken”.

Katalin Király, Sovata