Real time web analytics, Heat map tracking


Tinkerbell draait natuurlijk niet op liefde alleen. Er zijn inkomsten nodig om de uitgaven te kunnen dekken. In Roemenië worden allerlei initiatieven ontplooid, en ook hier in Nederland proberen we manieren te verzinnen om fondsen te werven. Een van die manieren is het benefietconcert dat afgelopen jaar in het Fulco werd gegeven. Het is een daverend succes geworden dat van het publiek vele lovende woorden kreeg. Aanleiding dus om hiervan een terugkerend evenement te maken.

Benevietconcert kinderhulp IMG 0160De kaartjes waren al lang uitverkocht, maar op de avond zelf stond er toch nog een rij bij de kassa. Dat leek een voorteken te zijn. De avond overtrof inderdaad alle verwachtingen. Chiel van Praag presenteerde en praatte de verschillende onderdelen aan elkaar. De aftrap werd gedaan door Karin, in een tweegesprek met Chiel van Praag. Hierbij  stak hij zijn bewondering voor haar jarenlange inzet en doorzettingsvermogen niet onder stoelen of banken.
Daarop volgde een film over Sovata en over de activiteiten van de Stichting. De film gaf een goed beeld van Tinkerbell, het toeristenbureau, het hulpgoederentransport, de kinderdagopvang en de kindervakanties. Het maakte duidelijk wat de Stichting allemaal al bereikt heeft, maar tegelijkertijd ook dat er nog heel veel te doen is. ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’ is het gezegde. En dat bleek ook zo te zijn. De aanwezigen waren duidelijk onder de indruk van de omstandigheden waaronder de kinderen daar opgroeien. “Daar bent u even stil van”, merkte de presentator terecht op.
 

Benevietconcert kinderhulp IMG 0006

Hierna verzorgde Fulco's Regionaal Mannenkoor een meeslepend optreden, waarbij ze het publiek volledig wisten te bespelen. Het koor werd gevolgd door burgemeester Patrick van den Brink. Als lid van het comité van aanbeveling was hij graag bereid om een woordje te houden. Ook hij was onder de indruk van de film. “Het maakt je klein en dankbaar voor wat we hier hebben” zei hij in zijn toespraak. Hij legde verband tussen het thema ‘mensen maken het verschil’, dat in zijn nieuwjaarstoespraak verweven was, en de activiteiten van de Stichting. Om een kind in Roemenië een maand te onderhouden is maar een paar euro nodig, "dat stemt je wel tot nadenken". De burgemeester steunt het werk van de Stichting van harte en hij hoopte dat de aanwezigen zijn voorbeeld zouden volgen.
 

Henk Wieman nam een flink deel van het muzikale programma voor zijn rekening met een aantal wervelende optredens. De Jos Dostra dansers dansten een klassiek ballet op het toepasselijke Tinkerbell’s Adagio. Vervolgens was het de beurt aan de jonge muzikanten Jang Mi op keyboard en Marten Boers op viool. Onder begeleiding van het strijkkwartet en Henk Wieman brachten zij twee nummers ten gehore. Wieman sloot af met een aantal anekdotes over zijn muziek, waarbij hij het publiek betoverde met bijzondere nummers. Onder het laatste nummer werden nog een aantal beelden uit Sovata getoond.

Benevietconcert kinderhulp IMG 0152 Benevietconcert kinderhulp IMG 0049


Benevietconcert kinderhulp IMG 0130

De avond werd afgesloten met de veiling van een aantal kunstwerken en cadeaus. Uiteindelijk heeft de avond ruim vijftig nieuwe donateurs opgeleverd. Van deze donateurs hebben er 39 getekend voor een jaarlijkse bijdrage van totaal ruim tweeduizend euro. De avond zelf bracht ook nog eens 5000 euro op, dus in totaal 7000 euro. "Dit is meer dan we hadden durven hopen", zei Edwin hierover. "Op deze manier moeten we toch minimaal één extra kind in het kindertehuis kunnen opvangen".