Real time web analytics, Heat map tracking


In 1991 is de Stichting begonnen kansarme Roemeense kinderen naar Nederland te halen voor een (onbezorgde) zomervakantie.
Inmiddels is er een nauwe band opgebouwd met Sovata (Transsylvanië). Kinderen uit dit kleine stadje en enkele dorpen in de omgeving worden met een gesponsorde touringcar opgehaald voor 2 weken vakantie. Liefdevol worden zij opgevangen bij gastfamilies in IJsselstein en omstreken. De afgelopen 25 jaar hebben meer dan 1000 kinderen, van 9 tot 11 jaar, van zo'n onvergetelijke vakantie hier kunnen genieten. In die 3 weken is er volop plezier tijdens de vele gezamenlijke uitstapjes. De gastgezinnen doen hun uiterste best om voor de kinderen deze periode tot een onvergetelijke periode te maken door ze deelgenoot temaken van hun gezin. Een dagje naar het straand, een fietstochtje, een bezoek aan de dierentuin; allemaal nieuwe ervaringen. 
Daarnaast genieten de kinderen ook volop in deze drie weken van een aantal gesponsorde en uitstapjes met de totale groep en de Roemeense begeleiders.
En als afsluiting is er dan natuurlijk ook een grote feestavond waar ze allemaal van genieten!

En niet alleen de kinderen hebben de tijd van hun leven; ook de gastouders genieten!

Zie de enthousiaste verslagen over deze weken.

vak08 groepsfoto

Voor de foto's van de laatste vakanties klik hier.