Real time web analytics, Heat map tracking

prev59

In de zomer van 2004 is het familiekindertehuis in gebruik genomen. Na 4 jaar geld inzamelen, ontwerpen, herziening van de ontwerpen en de uiteindelijke realisatie, arriveerden de eerste twee families en kinderen. De officiële opening van de eerste twee woonunits van het familiekindertehuis heeft plaats gevonden op 5 mei 2005 en heeft het huis de naam Tinkerbell gekregen.

Gedurende de afgelopen jaren zijn door middel van diverse nieuwsbrieven verschillende aspecten van het project belicht. Aangezien wij regelmatig nieuwe donateurs en sponsors krijgen, willen wij op deze pagina een aantal zaken kort de revue laten passeren.


Waarom een familiekindertehuis?

Nog steeds worden in Roemenië jaarlijks een paar duizend kinderen om redenen van pure armoede meteen na de geboorte afgestaan, of worden ze na de bevalling simpelweg in het ziekenhuis achtergelaten: vader en moeder zijn dan spoorloos verdwenen. Vervolgens belanden ze meestal in een van de slecht onderhouden en met personeel kampende overvolle staatskindertehuizen. Niet ongewoon is het dat daar twee tot drie baby's, peuters en kleuters een bedje moeten delen! Wat voor een toekomst krijgen die kinderen met zo'n start! De ouders weten vaak dat de omstandigheden in deze kindertehuizen erbarmelijk zijn. Door de omstandigheden waarin zij zelf verkeren, hebben ze de hoop dat hun kind daar uiteindelijk toch beter af zal zijn dan bij hen. Voor een aantal van deze kinderen willen wij een droom laten uitkomen. Voor deze kinderen hebben wij een Familiekindertehuis in Sovata gebouwd, opdat zij een betere toekomst krijgen. Een toekomst, waarin ze de aandacht krijgen die ze nodig hebben, een toekomst in een kleinschalig tehuis waar ze met liefde en warmte in een gezinssituatie zullen opgroeien.

Wat is een familiekindertehuis?
Ons familiekindertehuis bestaat uit twee zelfstandige woonunits, waarin een aantal achtergelaten/verwaarloosde kinderen zijn ondergebracht. Het huis biedt plaats aan 2 gezinnen met in totaal 20 kinderen. Deze kinderen worden opgevoed door een Roemeens echtpaar, dat zoals in een normaal gezin de zorg voor deze kinderen op zich neemt.
Door deze kleinschalige aanpak ontstaat een familieband waarbij de kinderen kunnen leren wat liefde, zorg en aanhankelijkheid is, waarbij de zorg vanuit een familie direct voelbaar aanwezig is en onderlinge hechting tussen de gezinsleden tot stand kan komen. Iets dat in grootschalige kindertehuizen, waarbij de kinderen in hun leven meer dan eens verplicht moeten verhuizen naar andere tehuizen en nieuwe groepen, nooit kan worden verkregen.

Het resultaat van deze opzet is dus een geborgen, zelfstandig functionerend gezin, waarbij een overkoepelende organisatie wel alle facilitaire zaken zal regelen, zodat continuïteit en later ook deels zelfstandige financiële draagkracht, kan worden gewaarborgd.

Wat heeft de Stichting nodig?
 Voor de dagelijkse Uitgaven, voeding, kleding en scholing is iedere maand een flink bedrag nodig. Daarvoor zoeken wij donateurs die iedere maand een klein bedrag kunnen missen voor hun toekomst! Voor al 3 euro per maand helpt u deze kinderen!

Wilt u ook een bijdrage leveren, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.