Real time web analytics, Heat map tracking
Van leren lezen en schrijven en examen doen tot aan student. Het kwam dit jaar allemaal voorbij in Tinkerbell…
Eva Gereb is nu ruim zes jaar de bijleslerares van de kinderen uit Tinkerbell. Wanneer de kinderen uit school komen staat Eva voor hen klaar. Ze begeleidt en ondersteunt de kinderen waar mogelijk bij het maken van huiswerk, helpt hen bij de voorbereidingen op een toets én bij het maken van een keuze in een vervolgopleiding.
Dit jaar (2019) zijn er vier kinderen doorgestroomd naar het voortgezet onderwijs. Maar anders dan bij ons, moesten zij hiervoor eerst nog een spannend examen afleggen en alleen een positief resultaat betekent dat je mag doorstromen naar het voortgezet onderwijs. 
Pistike 2019-klein Tamas-2019-klein Krisztina 2019-klein Sunita 2019-klein
Pistike, Sunita, Tamas én Krisztina moesten dit jaar alle vier examen doen. Het was voor iedereen een feest te horen dat zij alle vier geslaagd zijn! Ik hoef u niet uit te leggen hoe trots wij en Eva zijn op deze vier toppers! Een hele mooie bijkomstigheid is dat het behalen van het examen hen ook het fijne gevoel geeft dat al het harde werken is beloond, dat zij echt in staat zijn iets te bereiken. Een gezonde boost voor hun zelfvertrouwen! En nu de volgende stap naar zelfstandigheid wordt gezet, kunnen ze daar best wat van gebruiken. 
 
Alle vier volgen nu de opleiding van hun eigen voorkeur, Sunita volgt de sportopleiding, Tamas heeft gekozen voor toerisme, Pistike heeft gekozen voor economie en Krisztina koos voor de koksopleiding. Omdat de school van Sunita ongeveer 70 km bij Tinkerbell vandaan is, verblijft zij op het internaat. Dit was overigens best even wennen voor haar, in de eerste weken had zij behoorlijk last van heimwee, maar inmiddels heeft ze haar plekje helemaal gevonden op het internaat en in de weekenden komt zij gezellig naar huis. Voor Pistike, Tamas en Krisztina is de school wel in de buurt en was het wennen iets gemakkelijker, ook omdat veel klasgenootjes bekenden voor hen zijn. Maar desalniettemin, het is enorm pittig voor alle kinderen. Het voortgezet onderwijs is niet alleen voor de kinderen een mijlpaal , ook voor de ouders en Eva. We proberen de kinderen veel aandacht te geven, juist nu, met elkaar gaan we ervoor!
 
Rici-2019-klein David-2019-klein Alex-2019-klein Zsolt-2019-klein
center>Aan Rici zijn alle perikelen voorbij gegaan. Hij gaat naar de 1e klas en behalve Roemeens vindt hij alles leuk. Eva geniet van zijn manier van leren, heerlijk onbevangen en altijd vol energie.
 
Dávid en Alex gaan allebei net als Rici naar de 1e klas. Dávid is net als zijn biologische broertje Alex het leven begonnen met een valse start en heeft daarom een behoorlijke achterstand. Het zal veel tijd kosten en hard werken zijn om Dávid op het juiste niveau te krijgen. Onze eerste indruk van deze twee vrolijke en grappige broertjes is dat zij er voor gaan. Elke dag beginnen zij met goede moed en veel plezier. 
 
Ook Zsolt zit samen in de 1e klas met Rici, Dávid en Alex.
 
Geza-2019-klein Ferenc-2019 klein Delia-2019-klein)
Geza zit in de twee klas, hij is een hele harde werker. Zo jong en al een echte doorzetter. Als Geza zijn zinnen ergens op heeft gezet, zal hij blijven oefenen en proberen tot hij het onder de knie heeft. Het is mooi om het geduld wat hij bezit waar te nemen.
 
Ferenc en Delia zijn klasgenootjes. Delia heeft duidelijk een talent voor talen en minder voor cijfers.
Over het algemeen zijn haar prestaties goed en heeft zij het naar haar zin op school. Net als Ferenc overigens, al ligt zijn hart bij dansen en muziek. Hij speelt viool en mondharmonica en danst met veel plezier in een volksdansgroep. 
 
Dora-2019-klein Bogi-2019-klein Carmen-2019-klein Ana-2019
Dora, Bogi en Carmen zitten ook in dezelfde klas. Daar waar Bogi vrij gemakkelijk door het jaar heen stroomt is dit voor Dora andere koek. Fijn is te zien dat Dora wel progressie maakt, ook haar volhardendheid wordt gelukkig beloond. Carmen houdt nog altijd de gemoederen bezig. Zij laat zich niet gemakkelijk leiden en de leraren hebben de handen echt vol aan haar. Daarnaast is ze stapelgek van sport. Geef haar een voetbal en ze is gelukkig, voetballen kan zij de hele dag door, maar goed er moet natuurlijk ook worden geleerd. Dat blijft Carmen maar iets raars vinden, maar wie weet is ook Carmen op een dag klaar om net als Sunita naar de sportschool te gaan. Het is haar in elk geval gegund.
 
Ana gaat nog steeds naar het speciaal onderwijs. Elke dag leert ze wel wat nieuws, maar het gaat maar heel langzaam vooruit. Ze leer nu voor kok.
 
Andrea-2019-klein Eduard-2019-klein Vilmos-2019-klein Noemie-2019-klein
Ook Andrea en Eduard zitten bij elkaar in de klas en volgen net als Pistike een opleiding economie.
 
Vilmos kan net als zijn jongere zusje Bogi, goed leren. Er is eigenlijk geen vak waar hij niet goed in is, maar zijn interesse ligt vooral bij informatica. We hebben zo’n vermoeden dat Vilmos wel eens een hele goede ICT-er zou kunnen gaan worden.
 
En tot slot onze lieve Noemi. Noemi heeft de middelbare school afgerond en leert nu voor verpleegkundige in Tirgu Mures. Een mooi beroep dat bijzonder goed past bij haar zorgzaamheid wat wij vanaf dag één van haar hebben mogen zien. Noemi is bij haar oma ingetrokken die dichtbij Tirgu Mures woont.