Real time web analytics, Heat map tracking


Ieder jaar wordt er in Sovata een kerstmarkt georganiseerd. Iedereen die dat wil, bemant dan een kraampje met wat handel, zelfgebakken lekkernijen of zelfgemaakte kerstspulletjes. Wat muziek erbij, en het is elk jaar weer een feest! Ook Tinkerbell doet hier ieder jaar aan mee… altijd goed voor wat extra inkomsten.ondernemende ouders

 

Wat schetst onze verbazing toen wij afgelopen december bericht kregen van de nieuwe ouders van Tinkerbell: naast de Sovata kerstmarkt hadden zij zelf een kerstmarkt georganiseerd. De Tinkerbell kinderen hadden hun kamers en kasten opgeruimd. Alles wat in Tinkerbell aanwezig was en niet meer werd gebruikt werd verzameld. En samen met de overgebleven spullen van het hulpgoederentransport hebben zij die op het terrein van Tinkerbell uitgestald. In de week voorafgaand aan de markt hebben ze de trom in Sovata laten roffelen en zaterdagmorgen vroeg stond de markt vol kopers. Vol trots appten de ouders ’s avonds het resultaat door naar Nederland: opbrengst 9.544,50 lei!
Ze hebben ook met spullen op een ander marktje gestaan, opbrengst 631 lei. Vervolgens zijn zij met de overgebleven spullen naar de markt in Eremitu gereden en daar hebben ze nog eens 413 lei opgehaald. Er kwamen zelfs gewoon mensen naar Tinkerbell die gehoord hadden van de verkopen en die iets zochten. Dat bracht ook nog eens 214 lei op.

 In de maand december hebben de ouders, met hulp van de kinderen, door deze verkopen ZELF een bedrag verdiend van 10.802,50 lei, omgerekend naar euro’s 2.233,- !

Tünde, de meest commerciële van de vier, heeft zich als ultiem doel gesteld om Tinkerbell selfsupporting te maken. Of dat haalbaar is, dat zal gaan blijken. Het is in ieder geval een heel mooi streven. Uiteraard gaat dat stapsgewijs. Het eerste doel van de ouders is om grotendeels zelfvoorzienend te worden wat voedsel betreft. Zelf groenten verbouwen, fruit telen, beesten houden voor eieren en vlees, alles op een biologisch verantwoorde manier.
Op dit moment zijn de ouders, samen met de kinderen die overal bij betrokken worden, druk bezig met het aanleggen van de tuinen en het maken van omheiningen en hokken voor de kippen en ganzen die al in grote getalen aanwezig zijn. Voor eigen consumptie en voor de verkoop.
Als alles goed gaat, zullen in 2020 de eerste oogsten en opbrengsten komen van het eigen land.
Het volgende doel om selfsupporting te worden, staat ook al in de steigers: een eigen kringloopwinkel Tinkerbell.


Wat zijn wij blij met zulke ondernemende ouders!