Real time web analytics, Heat map tracking

Voor Tinkerbell en al haar bewoners was 2019 een onzeker en onrustig jaar. Wij als Stichting hebben ons dan ook zorgen gemaakt over ‘onze’ kinderen en hun toekomst. Je wilt niets liever dan een fijne thuisbasis bieden, maar dan gebeurt er ineens heel veel…De laatste 3 jaar kenmerkte zich door turbulente tijden. Een scheiding binnen een ouderechtpaar was aanleiding voor veel, of liever gezegd héél veel roerige maanden. Bijna durven we het niet hardop te zeggen, maar na diverse wisselingen op het gebied van de begeleiders en ouders, onrustige tijden voor de kinderen en soms hoog oplopende kwesties, lijkt er nu een moment aangebroken dat langzamerhand de rust wederkeert. Met deze nieuwe Tinkerbell’s Post willen wij u graag op de hoogte brengen van de ontwikkelingen in Tinkerbell in de afgelopen maanden. 

zoektocht 1

 

Na het vertrek van Gyongy Nagy en de tijdelijke verzorgers die haar opvolgden, wisten wij één ding zeker, we moesten weer lieve ouders zoeken en geen verzorgers die er steeds weer andere regels op na houden.

De ouders Sandel en Lidia kwamen op ons pad. Zij waren nog wat onzeker, maar hadden er veel zin in en wij hadden goede hoop dat dit de juiste ouders zouden zijn. Maar helaas, na drie maanden gaven Sandel en Lidia aan het niet meer te zien zitten. Zij wisten vanaf het begin al dat het niet gemakkelijk zou zijn, zeker met een aantal pubers in huis die net een zware periode achter de rug hadden, maar dit was voor hen echt te zwaar. Zij konden niet de juiste begeleiding bieden, iets waarvan wij allen weten dat dit wel precies was waar de kinderen behoefte aan hadden. Sandel en Lidia hadden het beste met iedereen voor en hebben ons ondanks hun besluit, de gelegenheid gegeven om eerst nieuwe ouders te vinden alvorens zij zouden vertrekken.

 

Ondertussen hadden Eva en Peter ook aangegeven dat ze het een geweldige tijd vonden in Tinkerbell met alle kinderen, maar dat zij geen nieuwe kinderen meer wilden opnemen in het gezin. Omdat de eerste twee het huis al eerder hadden verlaten en de volgende drie ook buitenshuis zouden gaan studeren, zou het aantal kinderen in dit gezin wel erg weinig gaan worden. Om die reden heeft de Stichting uiteindelijk het moeilijke besluit moeten nemen om Eva en Peter te vragen het huis te verlaten. Geen nieuwe kinderen meer kunnen onderbrengen in Tinkerbell is voor ons geen optie. 

Uiteraard wilden wij niet de band tussen Eva, Peter en de kinderen verbreken, zij hebben immers de kinderen vanaf peuter of dan zeker al jaren als ouders verzorgd. De kinderen van Eva en Peter mochten zelf aangeven of zij met hen mee wilden verhuizen naar hun huis in Capeti of dat zij in Tinkerbell wilden blijven wonen. Wij zouden dan op onze beurt ons zo goed mogelijk inspannen om een regeling te treffen met de kinderbescherming zodat dit mogelijk zou zijn. Naast de drie biologische kinderen van Eva en Peter gaven Carmen, Dora, Tamas, Sunita en Eduard aan mee te willen verhuizen.
We hadden nu dus niet één, maar twee ouderechtparen nodig…
Kata, Kati, Reka, Karin en Edwin hebben zich bezig gehouden met de zoektocht naar nieuwe ouders.
Advertenties werden er gezet, sollicitaties werden gelezen, potentiële ouders werden ontmoet en veel gesprekken later zijn twee nieuwe ouders gevonden.
Wij stellen de families graag aan u voor!

De familie Simó:zoektocht 2
Tunde en Istvan, lieve creatieve en doortastende mensen die hun leven in het teken van duurzaamheid hebben staan. Samen hebben zij drie dochters grootgebracht die inmiddels zelfstandig zijn. Zowel Tunde als Istvan hadden beide een goede baan bij een buitenlands bedrijf, maar zijn zich op een gegeven moment gaan afvragen hoe zij de rest van hun leven zouden willen invullen; doorgaan in de jachtige maatschappij welke ook steeds meer grip op Roemenië krijgt of er bewust voor kiezen dit niet te laten gebeuren. Ze hebben gekozen voor de laatste optie. Tunde en Istvan hebben een klein boerderijtje gekocht op het platteland om daar zelfvoorzienend te gaan leven. Ze hebben o.a. meer dan 100 ganzen, eenden en kippen, hebben plastic verpakkingen afgezworen en verbouwen alles op biologische wijze. Zo hebben zij samen een aantal jaren doorgebracht, totdat ze de advertentie van Tinkerbell voorbij zagen komen en daar vele nieuwe mogelijkheden in zagen. Enerzijds om kinderen te kunnen helpen en weer een groot gezin te hebben en anderzijds de mogelijkheden die het land van Tinkerbell bood om meer van hun idealen waar te kunnen maken samen met de kinderen. Heel fijn om te horen was, dat zij net als wij in mogelijkheden denken en niet in problemen. Zij zien het als een grote uitdaging om de nieuwe familie te mogen zijn en om Tinkerbell meer zelfvoorzienend te laten worden. zoektocht 3
Vanaf het begin was er een klik met de kinderen en nu een aantal maanden later klikt het nog steeds bijzonder goed. Tunde en Istvan weten dat er een moeilijke tijd aan gaat komen; de kinderen voelen zich steeds meer vertrouwd en veilig binnen het gezin en onderzoeken nu geregeld de randen van het toelaatbare op. Het wordt een kwestie van geduld, doorzettingsvermogen, liefde en vooral heel véél aandacht.

zoektocht 4

 

En de familie Molnar:
Reni en Denes, zijn de hardwerkende en liefdevolle ouders van de drie vrolijke jongens; Ferenc (12 jaar), Geza (7 jaar) en Zsolt (5 jaar). Denes had een werkpaard en wagens, waarmee hij als dagarbeider allerlei transport en landbouwklussen deed. Reni was werkzaam als verzorgster en draaide altijd avonddiensten zodat zij daarnaast de zorg voor de kinderen op zich kon nemen.
Heel graag hadden Reni en Denes een groot gezin willen hebben maar door de beperkte financiële middelen was het zorgdragen voor drie kinderen het maximaal haalbare.
Omdat wij het belangrijk vonden dat zij en de kinderen zich direct fijn zouden voelen in het, toch wel kale huis nu alle spullen van Eva en Peter waren verhuisd, kregen zij als eerste opdracht het huis op te knappen en eigen te maken. Dat beiden flinke aanpakkers zijn bleek al snel, in vrij korte tijd hebben zij het hele huis een flinke opknapbeurt gegeven. Leuk was de vraag of zij zelf de kleur voor de muren mochten uitkiezen. En ja, natuurlijk mag dat, het is immers hún leefomgeving.
De ‘appelgroene’ muren en ‘paarse’ hal en trappenhuis was voor ons wel even schrikken, maar wat hebben ze het gezellig gemaakt.

Het is ontzettend fijn om te zien dat de ouders vanaf de eerste dag steeds alles gezamenlijk hebben opgepakt. In en om Tinkerbell hebben zij alles grondig aangepakt, zo is bijvoorbeeld gelijk al het zwerfvuil wat zich op het land had verzameld verwijderd. De kassen en het land worden weer in gebruik genomen en alle dieren zijn verhuisd naar Tinkerbell. De reparatiewerkzaamheden zijn gestart en er ligt een uitgebreide planning voor de komende periode. Voor de Stichting is het een verademing om te zien hoe zij de zaken tot nu toe voortvarend aanpakken. Uiteraard zullen wij hen waar nodig zeker ondersteunen om deze positieve aanpak te laten slagen.
We zien dat de kinderen dit goede voorbeeld overnemen. Omdat zij bij de werkzaamheden en plannen worden betrokken, vinden zij het leuk om te helpen. Onderling zoeken zij contact met elkaar, zo heeft Rici in Zsolt een leuk speelkameraadje gevonden en Ferenc, de oudste zoon van Reni en Denes, trekt veel op met Pistike.