Real time web analytics, Heat map tracking

 

Jaarlijks brengt onze maatschappelijk werkster meerdere bezoeken bij de biologische ouders van onze kinderen. Ook in de afgelopen maanden is Kata weer bepakt en bezakt met voedselpakketten en kleding op bezoek gegaan bij de familie van de kinderen uit Tinkerbell. Geen gemakkelijke opgave.…

De familie van Eduard, een heel verdrietige situatie Bij het bezoek van de familie van Eduard, treft Kata negen verwaarloosde kinderen aan. De ouders van Eduard zijn naar Hongarije vertrokken om daar te werken. bio ouders 16 02Het oudste kind uit het gezin, een meisje van 16 (!) heeft tot de ouders terugkomen de verantwoordelijkheid voor alle kinderen. De kinderen hebben bijna geen kleding aan hun lijf, zijn vuil tot achter hun oren en hebben nauwelijks te eten. De ouders hadden toegezegd elke maand geld op te sturen voor eten maar er was deze maand nog geen geld binnengekomen, waardoor de kinderen daarom bijna niets meer te eten hadden.

De kleinere kinderen uit het gezin gaan naar de kleuterschool en basisschool. De al wat oudere kinderen helpen in en om het huis. Wanneer er geld is gaan zij naar de winkel om voedsel te kopen, zij lopen hier maar liefst 10 kilometer voor! Zonder eten, drinken en zonder goede schoenen! Daarnaast halen de kinderen hout uit het bos om vuur te maken voor het eten en om warm te blijven. De oudere kinderen kunnen niet lezen en schrijven, net als hun ouders zijn zij analfabeet. De moeder van Eduard is moeder van 13 kinderen, twee van deze kinderen zijn overleden en Eduard woont in Tinkerbell.

bio ouders 16 01Het gezin van Alin zoekt naar meer geluk in Hongarije Elk jaar vertrekken vele ouders met of zonder kinderen naar Hongarije op zoek naar werk en de hoop om daar een beter bestaan op te kunnen bouwen. Soms voor een paar maanden, soms om nooit meer terug te keren. Zo ook de ouders van Alin, zij zijn met de broertjes en zusjes van Alin vertrokken naar Hongarije. In Roemenië hadden zij niets meer te verliezen; zij hadden geen huis, geen werk en geen inkomsten. Op dit moment is het onduidelijk waar ze verblijven. De ouders van Andrea bouwen aan een onderkomen De ouders van Andrea zijn inmiddels teruggekeerd uit Hongarije en hebben een begin gemaakt met het bouwen van de eerste kamer voor een huis. De drie kinderen uit het gezin gaan helaas niet naar school en Kata concludeert tijdens haar bezoek dat alle drie de kinderen flink ziek zijn.

bio ouders 16 03

 

 

Bij de ouders van Panda heeft de tijd stilgestaan Helaas blijkt bij dit bezoek ook dat voor de overgebleven zes kinderen uit dit gezin er helemaal nog niets is veranderd ten opzichte van de vorige keer. De kinderen gaan gelukkig wel naar school en er is wat eten in huis, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Kata laat de meegenomen spulletjes achter en blijft hoop houden dat de situatie zich ooit zal verbeteren.

 

Een onverwachte wending bij de ouders van Sunita Kata. had voor zichzelf een duidelijk doel gesteld tijdens het bezoek aan de ouders van Sunita; het regelen van de papieren om een paspoort voor Sunita mogelijk te maken. Om een paspoort aan te kunnen vragen zijn wij als organisatie afhankelijk van de toestemming van de ouders. Daarnaast is daarvoor ookeen kopie van de identiteitskaarten van de ouders nodig. Helaas kon Sunita’s vader zijn kaart niet vinden.Of liever gezegd,achteraf gezien maar gelukkig dat hij zijn kaart niet direct kon vinden! Terwijl de vader aan het zoeken was, viel het oog van Kata op papieren van de kinderbescherming. Op deze papieren dacht zij de naam van zijn eerste dochter, de halfzus van Sunita, te zien staan. bio ouders 16 04

Ook de stichting en het tehuis waar de halfzus van Sunita, Monica, was geplaatst stond erop vermeld. Kata heeft daarna contact opgenomen met deze stichting en zij bevestigde het vermoeden van Kata dat Monica inderdaad daar woont. Via facebook is er contact gelegd met haar en nog geen drie dagen later bezocht Monica haar halfzusje Sunita in Tinkerbell. Beide zussen waren dolgelukkig elkaar te zien! Voor Monica betekende dit tevens dat zij voor het eerst een ontmoeting had met familie van haar en zoals u zult begrijpen had zij heel, heel veel vragen over haar ouders, broertjes en zusjes. Omdat het vakantie was heeft Sunita nog een week bij haar zus in Tirgu Mures gelogeerd om elkaar nog beter te leren kennen. Sunita vindt het geweldig dat haar zus studeert en graag lerares wilt worden. Ten tijde van dit schrijven is de vader van Monica en Sunita nog niet op de hoogte van de hereniging, maar dat zal niet lang meer duren. Kata kan niet wachten om hun vader te verrassen met een bezoek van “beide” dochters!