Real time web analytics, Heat map tracking


anna werkt weer 01Tinkerbell heeft een aantal kinderen die speciale aandacht en zorg nodig hebben. Ze zijn wat anders dan andere kinderen. Ana is zo’n kind. Al vanaf het begin hebben we geweten dat haar ontwikkeling niet zover gaat als bij andere kinderen.


Natuurlijk maakten we ons een beetje zorgen in het begin. Maar Ana ontwikkelde zich boven verwachting. Ze is altijd een grote hulp in het huishouden van Tinkerbell geweest en heeft met zeer goed resultaat een opleiding tot keukenhulp gedaan. En na haar opleiding vond ze, tot onze grote verrassing, als één van de weinigen van haar opleiding direct werk in het grootste hotel van Sovata.

Lange werkdagen
Werk in Roemenië is zwaar. Ook Ana maakte erg lange dagen, variërend van 7 tot 23 uur, afgewisseld met een dag vrij. Op haar vrije dagen hielp ze in Tinkerbell met plezier mee om het eten voor de kinderen te maken. Haar salaris was laag, maar Ana was gelukkig. Iedereen was ongelofelijk trots op haar en het ging goed met haar en dat telde het meeste.
Via internet leerde ze een vriendje kennen. Hij werkte meestal in het buitenland en was soms even in Roemenië. Ana heeft de zomer bij hem en zijn ouders doorgebracht, totdat hij weer naar het buitenland ging. Hij sprak met Ana af dat hij werk voor haar zou gaan regelen en dat ze hem dan zou volgen. Voordat wij er erg in hadden, had Ana haar werk opgezegd en zat ze thuis in Tinkerbell te wachten op zijn telefoontje dat zij kon komen. Dat telefoontje kwam echter niet en tot overmaat van ramp maakte het vriendje het uit met Ana.

Dat was een harde klap voor Ana en ze zag het allemaal niet meer zitten. Haar sombere stemming hield zo lang aan, dat we hulp voor haar hebben gezocht om haar weer wat kleur in het leven te laten zien.

Afgelopen januari heeft Ana de draad weer opgepakt. We hebben zelfs weer werk voor haar gevonden. Ze werkt weer in de keuken maar dan in een ander kindertehuis in Sovata. Ze heeft daar een eigen kamer en heeft zichzelf weer helemaal gevonden. We zijn allemaal blij dat ze in een fijne, veilige omgeving haar leven weer heeft opgepakt en kan gaan werken aan haar toekomst.

Ook dit soort problemen horen er dus bij als je een familiekindertehuis hebt…..