Real time web analytics, Heat map tracking

 

Ook dit jaar vroegen we Eva, de huiswerkbegeleidster in Tinkerbell, om verslag te doen over de schoolprestaties van de kinderen. Eva vertelt op haar eigen liefdevolle manier hoe het met alle kinderen gaat en hoe dankbaar zij is dat zij juist deze kinderen mag begeleiden. Eva ziet in elk kind iets moois terug, de kinderen hebben een groot hart en zijn lief voor elkaar maar ook zeker voor Eva.
Deze ontwikkeling is volgens Eva mede te danken aan de veiligheid die kinderen voelen in Tinkerbell.
Geta nov 2021 3a

Geta is Eva’s nieuwe leerling en ook Geta is uniek zoals elk kind. Bij binnenkomst sprak Geta een klein beetje Roemeens, een beetje Hongaars en hier en daar wat zigeunertaal. Geta is 7 jaar oud, maar haar ontwikkeling loopt ver achter. Geta is daarom niet direct naar school gegaan, maar is eerst goed gaan aarden bij haar nieuwe familie om zo spelenderwijs en in huiselijke kring beter te leren praten. Inmiddels is Geta er wel klaar voor en mag zij naar de kleuterschool. En dat vindt zij fantastisch! De hele dag loopt Geta met een grote mooie glimlach rond en wil alles leren wat zij anderen ziet doen.
Eva noemt Geta haar lachende engeltje en wij begrijpen bij het zien van haar glimlach helemaal waarom.

Zsolt nov 2021aZsolt is naar de eerste klas gegaan en het is ontzettend leuk om hem te begeleiden. Elke dag leest hij enthousiast voor, het lukt hem steeds beter om de letters te verbinden tot een woord. Maar het liefst houdt Zsolt zich bezig met rekenen en daar blinkt hij dan ook in uit. Minder leuk vindt hij Roemeens, omdat hij de woorden maar moeilijk kan onthouden en als hij deze dan onthoudt, is de uitspraak ook nog eens lastig.

Alex nov 2021a

 Alex zit net als Zsolt in de eerste klas. Eigenlijk zou Alex naar de tweede klas gaan, maar dit was net iets te hoog gegrepen. Alex wil graag leren, maar heeft hier gewoon wat meer tijd voor nodig. Ondanks dat Alex zich flink moet inspannen om iets te kunnen leren, heeft hij er wel plezier in. Alex kan voorlezen, maar begrijpt nog niet zo goed wat hij leest. En zo kan hij bijvoorbeeld wel al optellen, maar nog niet vermenigvuldigen. Wat Alex heel leuk vindt, is proberen te spreken met mensen die een andere taal als de zijne spreken. Het motiveert hem om bijvoorbeeld Engelse woordjes te leren. Naast al het leren heeft Alex vooral behoefte aan fysiek bezig zijn, dat vindt hij toch het allerfijnst.

David nov 2021a

David, de oudere broer van Alex, zit in de derde klas. David begon 2,5 jaar geleden net als zijn broer op niveau nul. En als we hem dan nu zien leren op hetzelfde niveau als zijn leeftijdgenootjes kunnen we echt alleen maar heel erg trots zijn. Hij kan drie talen lezen en schrijven: Hongaars, Roemeens én Engels. Anders dan zijn broertje Alex, begrijpt David wel wat hij leest en dit maakt het mogelijk om zelfstandig te kunnen leren. Het is ontzettend leuk om te zien hoe David zich ieder jaar weer verder ontwikkelt.

Rici nov 2021aRici zit ook bij David in de klas. Hij en David zijn aan elkaar gewaagd en beiden willen graag de beste zijn. Soms gaat dat goed en helpen zij elkaar zo verder te ontwikkelen, maar het kan ook flink botsen. Gelukkig altijd maar kort en blijven zij dikke vrienden. Het zal je niet verbazen, dat ook Rici in het Hongaars, Roemeens en Engels kan lezen en schrijven. Doordat hij afgelopen zomer veel Roemeens heeft geoefend, is zijn Roemeens met sprongen voorruit gegaan. Rici vindt rekenen het leukst en dan vooral de rekenspelletjes. Wat fijn is, want zo leert hij gemakkelijk de benodigde stof.Geza nov 2021a

 Géza zit al in de vierde klas en ontwikkelt zich goed. Hij kan goed lezen, begrijpt ook wat hij leest en maakt daarnaast al zelfstandig huiswerk. En net als zijn broertje Zsolt houdt hij zich liever met rekenen bezig dan met Roemeens. Ook hij vindt het een moeilijke taal en heeft moeite met het onthouden van de woorden. Toch doet hij ook hiervoor trouw zijn huiswerk, petje af.

Feco nov 2021aFeco, de muzikale noot uit Tinkerbell, zit in groep acht. Dit jaar bereidt hij zich voor op zijn examen.Omdat Feco graag een muziekopleiding wil volgen, zal hij goed zijn best moeten doen voor Roemeens, Hongaars en wiskunde. Voor deze drie vakken moet hij met positief resultaat slagen om aangenomen te worden op de muziekschool. Feco kan goed leren, maar is helaas wat lui als het om leren gaat. Eva hoopt dan ook dat zijn liefde voor muziek hem genoeg motiveert om echt serieus aan de slag te gaan met school. Hij speelt prachtig viool en piano en zou op de muziekschool volledig op zijn plek zijn.

Delia nov 2021a

 Délia zit bij Feco in de klas en heeft een beetje hetzelfde probleem als Feco. Helaas onvoldoende motivatie om te leren. Hartstikke jammer, want Délia kán leren. Eva doet er alles aan om haar te stimuleren en motiveren. Ze is -in tegenstelling tot veel andere kinderen- goed in Roemeens, maar als ze wiskunde mag overslaan dan heel graag. Délia heeft nog geen idee welke vervolgopleiding zij wil gaan doen. Gelukkig heeft zij nog een paar maanden om hier goed over na te denken.

Dora nov 2021aDora doet wat wij in Nederland zouden noemen de hotelschool. Dora wil heel graag een goede serveerster en gastvrouw worden. Afgelopen zomer heeft zij met veel plezier geholpen in het bekendste restaurant van Sovata. Ze weet inmiddels dus al dat het een zwaar beroep is, maar ondanks dat blijft zij het ontzettend leuk vinden om te doen. Dora is een gemiddelde leerling, die bij bepaalde vakken wat hulp nodig heeft. Ze doet in alle opzichten haar best.

Tamas nov 2021a

 Tamás zit in klas elf en is een harder werker. Hij houdt wel van wat uitdaging en werkt het liefst aan wiskunde en vreemde talen. Tamás volgt een opleiding voor toerisme en heeft het erg naar zijn zin. Hij probeert volledig zelfstandig te leren, maar Eva begeleidt hem graag bij vragen of moeilijke vraagstukken. Tamás is niet alleen op school een harde werker, maar ook in Tinkerbell zet hij altijd zijn beste beentje voor. Hij heeft er plezier in om lekker bezig te zijn.

Pisti nov 2021aPisti zit net als Tamás ook in de elfde klas. Pisti heeft nog altijd geen plezier gevonden in het leren. Hij heeft moeite met meerdere vakken. Wél wil Pisti heel graag slagen en hij worstelt zich dan ook een weg door de stof heen en kijkt ondertussen reikhalzend uit naar de toekomst. Zijn liefde voor vrachtwagens is onverminderd gebleven en hij kan dan ook niet wachten om zijn eerste rijles te mogen volgen. Hij is al lange tijd flink aan het sparen, zodat wanneer hij 18 is, hij direct in kan stappen.


Krisztina nov 2021aKrisztina wil net als Dora graag in de horeca werken en dan graag in de bediening. Krisztina heeft zich ontwikkeld tot een heel stabiel persoon zoals elders in deze Tinkerbell’s Post te lezen is. Ook Eva kan altijd op haar rekenen. Ze is niet zo gek op studeren, maar weet dat het noodzakelijk is en doet daarom onverminderd haar best. En net als Dora heeft zij afgelopen zomer mogen proeven van het werk in de horeca en ook dat is haar heel goed afgegaan. Ze heeft veel plezier gehad en haar fijne sociale vaardigheden komen ook zeker in de horeca goed van pas.