Real time web analytics, Heat map tracking

Volgens de mythe werd Martin (of Márton) geboren in de 4e eeuw in de buurt van Savaria en hij werd een Romeinse soldaat. Op een bijzonder ijskoude nacht, terwijl Martin te paard in Frankrijk reed, kwam hij een bedelaar tegen en besloot zijn warme mantel met de bedelaar te delen. Dezelfde dag verscheen Jezus in zijn droom en Martin koos ervoor om verder te leven als een Christen.
Sint-Maartensdag word gevierd op 11 november, wat in Hongaarse folkloretradities het einde van het werk in de landbouw en de komst van Advent aangeeft. Ook was dit de laatste feestdag voor een periode van 40 dagen vasten.
Handig, rond deze tijd waren de ganzen volwassen genoeg om te worden geslacht en geserveerd in verschillende gerechten naast de nieuwe wijn, dus deze dag was een reden voor feestvreugde. En wat maakte de Sint-Maartensdag op 11 november 2023 nu zo anders als andere jaren…st maarten-22-1


De families van de 9 lagere schoolklassen waar o.a. ook onze nieuwe kleine kinderen Ioana, Maria, István en Barbi in zitten, hebben besloten om n.a.v. dit feest de Sint Maarten te worden voor Tinkerbell.

Alle kinderen van die klassen werden uitgenodigd in Tinkerbell om de tassen vol eten, drinken en andere zeer bruikbare producten daar te overhandigen en zo ook meteen te zien hoe het kindertehuis, waar hun klasgenootjes wonen, er uitziet.

st maarten-22-2
We hebben de kinderen met open armen ontvangen, hun bezoek betekende zoveel meer dan alleen de volle tassen. Dit bezoek was een hele belangrijke stap voor de integratie en acceptatie van de kinderen uit Tinkerbell.

Alle kinderen hebben in beide huizen wat te eten en drinken gekregen en na afloop van het bezoek gingen de kinderen lopend in een lange stoet, onder begeleiding van de lokale politie, terug naar de school in Sovata. Het was een schitterend gezicht