Real time web analytics, Heat map tracking

Iedereen herinnert zich nog wel een eerste ervaring als kind. Voor het eerst naar school, je eerste bioscoopfilm, voor het eerst op sport of voor het eerst alleen naar de speeltuin.
1e keer 22 1

We hebben de afgelopen maanden veel nieuwe kinderen gekregen in Tinkerbell en zowel de begeleiders als ouders proberen hen zoveel als mogelijk nieuwe indrukken te laten opdoen en mee te nemen naar gelegenheden buiten Tinkerbell.
Activiteiten buiten Tinkerbell is een nieuw beleid, waarbij wij de verzorgers, ouders en kinderen proberen te stimuleren om meer buiten Tinkerbell te doen. Nieuwe ervaringen opdoen, ontdekken en vaardigheden ontwikkelen.
In de afgelopen jaren waren de ouders meest gefocust op het verblijf binnen Tinkerbell. Logisch, zij staan soms best voor een uitdaging en dit was de veilige en controleerbare optie voor beiden. Je wist waar de kinderen waren en zo kon je alles ook beter in de hand houden. Maar ook wij leren steeds meer en zo ook dat je de kinderen juist de kans moet geven om meer mee te maken, meer te beleven. Zo geven we de kinderen een kans om niet alleen meer zelfstandig te worden maar ook meer zelfverzekerd te worden.We hebben daarom met elkaar een uitje naar het zwembad bedacht… voor vrijwel allemaal de eerste keer.1e keer 22 4
Samen met alle kinderen, verzorgers en ouders van Tinkerbell zijn Anne, Wilma, Karin en Edwin naar een zwembad geweest. Daar was ook een soort camping accommodatie bij. Als kindertehuis kregen we daar een aardige korting en daarom konden we er afgelopen zomer drie dagen verblijven.
We maakten een kampvuur en muziek, we dansten, tekenden, knutselden en deden allerlei spelletjes. We maakten mooie wandelingen in de omringende bossen. We hebben veel met de kinderen gedaan en beleefd. Voor iedereen was er wat te doen. Alle begeleiders namen steeds een paar kinderen mee om hen op die manier aandacht te geven, leuk bezig te houden en natuurlijk ook om gelijk een beetje een oogje in het zeil te houden.
Naast het feit dat het uitermate goed was om gezellig met elkaar in een andere omgeving te zijn en het groepsgevoel hierdoor veel sterker is geworden, was het vooral voor de kinderen een eerste kennismaking met een echt groot zwembad.
Het was een dolle boel na het aanvankelijk eerst even van een afstandje bekeken te hebben wat dit nu voor hen betekende. Voorzichtig werden samen met een begeleider of ouder de eerste stapjes in het water gedaan. Het duurde wel geteld één uur, waarna de kinderen uiteindelijk niet meer uit het water te halen waren, zoveel plezier hadden zij. Nóg heel even spelen in het water en nóg heel even en nóg eens. ‘s Morgens vroeg stonden de kinderen alweer klaar in zwemkleding om weer naar het zwembad te gaan en ’s avonds moesten wij hen er weer uit zien te krijgen. Dat viel zeker niet mee!
Het was één groot feest voor groot en klein en de kinderen hebben hier echt een onvergetelijke tijd kunnen beleven. En om eerlijk te zijn wij ook!

1e keer 22 2 1e keer 22 3