Real time web analytics, Heat map tracking
egelantier 1 egelantier 2

Achter iedere knuffel zit een verhaal en achter ieder verhaal zit een herinnering.

Vele herinneringen zijn in Nederland gemaakt door een zachte bruine beer, een grijze olifant of door een knalrode muppet met indringende ogen. Kinderdagverblijf Egelantier (onderdeel van SKOA) in Alkmaar wilde iets doen voor arme kinderen in Roemenië en besloot om nieuwe herinneringen toe te voegen aan de knuffels. De kinderen in Roemenië hebben soms geen speelgoed of knuffels en staan dan verlegen achter de benen van moeder te kijken naar de omgeving om hen heen. Een knuffel breekt die verlegenheid en tovert vaak een glimlach op het gezicht van het kind.  De reactie van de Nederlandse ouders was overweldigend. Het kinderdagverblijf kon vijf kratten vullen vol met mooie, lieve zachte knuffels. Onder toeziend oog van de allerkleinsten van het kinderdagverblijf zijn de knuffels overgedragen aan vrijwilligers van de Stichting Roemeense Kinderhulp. 

“Helaas zien we nog steeds veel armoede in Roemenië en iedere hulp is dan welkom. Een knuffel laat een kind stralen en lachen en dat is prachtig om te zien.” 

Ook door donateur te worden kunt u helpen. Al voor € 3.=  per maand kunt u donateur worden; met het formulier achter deze link kunt u zich heel eenvoudig aanmelden