Real time web analytics, Heat map tracking


Thea-vrijw 1In deze vaste rubriek maken we nader kennis met één van onze actieve vrijwilligers. Deze keer Thea Bosch. Thea en haar man Teus zijn vanaf het begin bij de Stichtingrt zij de collecte voor Lopik en organiseert mede de lotenverkoop. Kortom: hoog tijd om deze duizendpoot eens in de spotlights te plaatsen en beter te leren kennen.


Thea, omschrijf jezelf eens in een zin.
Ik denk dat ik spontaan ben. Ik heb in ieder geval altijd zin in een nieuwe uitdaging.

Wat was jouw eerste kennismaking met de Stichting?
In 1990 stond er een oproep in de krant. De Stichting zocht gastgezinnen voor de kindervakantie. Dit was het eerste jaar dat het werd georganiseerd. Ons huis was bijna klaar en dit was een mooie stok achter de deur om te zorgen dat we op tijd klaar zouden zijn. Nou het is gelukt; we hebben er 1 nachtje in geslapen voordat de Roemeense kinderen kwamen.

Wat doe je allemaal voor de Stichting?
Het is begonnen als gastgezin, wat wij nog steeds doen overigens. Langzamerhand kwamen er steeds meer projecten bij. De jaarlijkse loterij (lotenboekjes verdelen en de verkochte loten bijhouden) de organisatie van de jaarlijkse collecte in de gemeente Lopik, helpen bij de rommelmarkt en sinds enkele jaren ook de maandelijkse kledinginzameling.

Waarom speciaal de Stichting Roemeense Kinderhulp, wat spreekt jou aan?
De Stichting bestaat uit alleen maar vrijwilligers. Alle inkomsten uit acties en collectes worden dus ook echt aan de projecten van de Stichting besteed en komen rechtstreeks bij de kinderen van Tinkerbell terecht, zonder dat er een duurbetaalde directeur zit die het meeste geld opstrijkt.

Thea-vrijw 2Waarom denk jij dat hulp in Roemenië nog zo hard nodig is?
Omdat er in Roemenië nog echte armoede bestaat. De grote steden zien er prima uit, maar ga je naar het platteland dan zie je de houten huisjes, varkenskrotjes, waar mensen in moeten wonen. Dan weet je dat ze je geld en goederen hier echt goed kunnen gebruiken. Daarom willen wij ook graag kinderen uit dit gebied een mooie vakantie bezorgen waar ze een heel leven op kunnen terugkijken. En heel soms krijgen ze de mogelijkheid om uit deze armoede weg te komen.

Thea, wat doe je in het dagelijkse leven?
Wij hebben een metaalbedrijf en een boerderij. Voor beide bedrijven doe ik de administratie. Daarnaast het huishouden en 1 of 2 dagen in de week pas ik op onze heerlijke kleinzoon. Verder zit ik in het bestuur van de Passage, dit is een christelijke vrouwenbeweging.

Heb je nog andere hobby’s?
Zeker! Teveel om te benoemen maar op het ogenblik veel puzzelen en lezen

Uit wat voor ‘nest’ kom je ?
Ik ben opgegroeid op een kleine boerderij waar we 12 koeien hadden en 350 mestvarkens. Ik ben de middelste van 5 meiden en kreeg als 14-jarige puber ook nog een broer. Wij werden zuinig opgevoed. Vakanties zaten er thuis niet in maar we gingen wel logeren bij tantes. Ik heb niet het idee dat ik iets gemist heb. Er was altijd wel wat te doen en ik heb al vroeg geleerd om de handen uit de mouwen te steken en wat bij te verdienen. Toen ik 8 jaar oud was had ik al een krantenwijk.

Wat is jouw levensmotto?
Wees tevreden met wat je hebt en geniet ervan en dank God voor alles wat je elke dag mag ontvangenThea-vrijw 3

 

Tot slot nog wat W-vragen, die je heel kort mag beantwoorden.

Waarvan word jij superenthousiast?
Het vooruitzicht dat er eindelijk weer een kindervakantie mogelijk is na de coronajaren.

Waarvan word je chagrijnig?
Nou dat ben ik niet zo gauw.

Waar krijg je kippenvel van?
Als ik een mooi lied hoor.

Waar werd je voor het laatst stil van?
Dat is al weer 2 jaar geleden, toen ik oma mocht worden.

Wat staat er allemaal (nog) op je bucketlist?
Niets, ben tevreden met wat ik allemaal al heb.

Waar word je gelukkig van?
Elke dag gezond opstaan.

Wil je de lezers nog wat meegeven?
Blijf alsjeblieft de Stichting steunen zodat we het goede werk nog jaren kunnen voortzetten.

Thea bedankt voor jouw bijdrage. We hopen dat je nog lang actief blijft voor de Stichting!