Real time web analytics, Heat map tracking

 

Ceesen Jaap 01Cees en Jaap zijn twee sportieve mannen, die in hun vakantie graag lange fietstochten maken. En dan bedoelen we niet een rondje Texel, maar dagenlange trektochten. Met hun fietstochten halen ze sponsorgeld op voor goede doelen. En tot onze verrassing hadden ze afgelopen zomer Tinkerbell uitgekozen om het sponsorgeld aan te doneren.

 

 

Ceesen Jaap 02

 

Het moet gezegd worden: ze leveren geen half werk, die mannen. De fietstochten worden tot in de puntjes voorbereid en hetzelfde geldt voor de sponsoracties. Er wordt een flyer gemaakt met alle informatie over het goede doel en iedereen die ze kunnen verzinnen, wordt gemobiliseerd om een bijdrage te leveren. Voor het thuisfront houden ze een online dagboek bij van hun tocht. En ook daarbij wordt het goede doel niet vergeten. Dit is wat ze over hun bezoek aan Tinkerbell schreven:
Bezoek aan Tinkerbell
Wat een koninklijke ontvangst door vrolijke kinderen die met Nederlandse vlaggetjes zwaaien bij onze aankomst bij het kindertehuis in Sovata!

Ceesen Jaap 04

We waren met de fiets vertrokken uit Etyek (een wijndorp vlakbij Boedapest) voor een tocht naar de Zwarte Zee (1400 km). Via internet hadden we een betrouwbaar sponsordoel gevonden in de vorm van de Stichting Roemeense Kinderhulp.

We zijn een dag en een nacht in het tehuis gebleven. Gelukkig konden we goed contact maken, omdat één van ons redelijk Hongaars spreekt. De kinderen worden er liefdevol verzorgd door de gemotiveerde gastouders en de andere hulpverleners.

Het tehuis is ruim opgezet met grote (eet)kamers. Twee kinderen delen één slaapkamer. Rond het huis ligt een enorme tuin, waar de kinderen heerlijk kunnen ravotten. Ook zijn er kassen waar groenten worden gekweekt. Het terrein grenst aan een bos, waaruit soms beren en wolven komen om hun kostje bij elkaar te scharrelen.Ceesen Jaap 03

We vielen met onze neus in de Roemeense boter omdat op het moment dat wij aankwamen, de bestuurders van Tinkerbell, Edwin en Karin, de volgende dag weer naar Nederland zouden vertrekken. We hebben met z’n allen heerlijk gegeten en gedronken rond een knapperend kampvuur. De kinderen zijn erg aanhankelijk en wilden steeds naast ons zitten.

We raken in gesprek met één van de meisjes en zij vertelt dat ze erg gemotiveerd is en er alles voor doet om sportleraar te worden. Naast Hongaars spreken de oudere kinderen al een aardig woordje Engels.

De volgende dag zijn we met een weemoedig gevoel weer vertrokken. Uiteindelijk hebben we € 5.496,26 bij elkaar gefietst en we hebben gezien dat het geld uitstekend besteed wordt aan kinderen die dankzij Tinkerbell een goede toekomst krijgen.

Cees Heijboer en Jaap van Alkemade

Het was inderdaad een mooie avond en de kinderen waren blij met het bezoek van Cees en Jaap. Toppers zijn het! We zullen ervoor zorgen dat het sponsorgeld de bestemming krijgt die ze in gedachten hadden: herstel van de kassen, algemeen onderhoud en het plaatsen van een beer- en wolfbestendig hekwerk. En mannen, nogmaals enorm bedankt voor deze mooie donatie!