Real time web analytics, Heat map tracking

Een serieus gesprektamas jarig 22 1

Timea was leerkracht op een lagere school en werkt sinds 2021 in Tinkerbell als begeleider. Samen met haar collega’s Ildiko, Monika en Levente zorgen zij ervoor dat het de kinderen aan niets ontbreekt. Als begeleider ziet ze de kinderen bijna elke dag en door hun toegewijde zorg en aandacht weet ze als geen ander hoe het met de kinderen gaat. Deze keer vertelt ze over Tamás.

Ik kwam in augustus 2021 naar het Tinkerbell kindertehuis als opvoeder. Op de eerste dag kwam ik al bekende gezichten tegen en het was leuk om de kinderen die ooit mijn leerlingen waren na zoveel jaren weer te zien. Ik was blij met de ontmoeting en ik vertrouw erop dat we, net als toen, nu goed met elkaar overweg kunnen en dat ik een goede leraar zal zijn.

De kinderen zijn in de loop van de jaren uiteraard veel veranderd. Ik was vooral verrast door hoe Tamás was geworden. Ik kende hem altijd als een vrolijke en lachende leerling, waar hij nu een teruggetrokken afstandelijk kind was geworden dat nergens om gaf. Ik zag hem soms dagenlang nauwelijks en nadat hij weer van de familie Nagy terug was in Tinkerbell, bracht hij zijn dagen door zonder met iemand te praten. Hij sliep hele middagen of bracht die door in zijn kamer.

Op een dag besloot ik om een serieus gesprek met hem te hebben. Nadat hij van school was terug gekomen, heb ik een hele middag met hem doorgebracht en gesproken. We hadden een heel goed gesprek en aan het einde beloofde hij mij om te veranderen. En van de ene op de andere dag gedroeg hij zich volledig anders. Tamás bracht zijn dagen niet meer op zijn kamer door, maar tussen zijn klasgenoten en leraren. Ook in de zomervakantie zocht hij een vakantiebaantje en werkte hard en met enthousiasme. Het was niet gemakkelijk voor hem, aangezien hij elke dag van ‘s morgens tot ’s avonds in de keuken van een hotel moest werken, vaak tot middernacht. Maar Tamás gaf niet op, hij hield voet bij stuk. 
tamas brief 22

 

Zoals Timea schreef is Tamás onlangs erg veranderd. Ook wij hebben het gemerkt en wij ontvingen zelfs dit briefje van hem. Het is maar kort, maar geeft zoveel weer van zijn goede intenties.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sindsdien heeft Tamás zijn rijbewijs gehaald en zijn examen afgelegd, wat zijn zelfvertrouwen nog meer heeft versterkt. Na de laatste proefwerken van het laatste jaar, heeft hij ook besloten om het middelbare schooldiploma te gaan halen, waar hij tot nu toe niets over wilde horen.
  We zijn erg blij dat hij zo heeft besloten en wij helpen en steunen hem in alles wat hem ten goede komt. Hij studeert elke dag, bereidt zich voor op zijn afstuderen, terwijl hij ons ook heel veel helpt met klusjes rondom huis. Hij is gezellig voor alle andere kinderen en is ook graag in het gezelschap van volwassenen.

Hij praat gelukkig nu met iedereen. Hij heeft plannen en doelen gesteld die hij wil bereiken en zoals het er nu naar uitziet, gaat hij die ook gewoon bereiken.

Uit de grond van mijn hart wens ik hem al het succes en blijdschap toe die hij meer dan verdiend heeft.

Timea