Real time web analytics, Heat map tracking

Geweldige opbrengst benefietdiner en veiling Ruim € 10.000 is er opgehaald voor het familiekindertehuis Tinkerbell van de Stichting Roemeense Kinderhulp, afgelopen zaterdag 21 april. In Tinkerbell wonen 24 kinderen, die daardoor de kans hebben gekregen op een beter leven dan hun familie, die in erbarmelijke omstandigheden woont. Inmiddels zijn er al vijf kinderen uitgevlogen, de overige 19 variëren in de leeftijd van 4 tot 17 jaar.

Door gewijzigde wetgeving van de Roemeense Overheid lopen de maandelijkse kosten drastisch op, waardoor financiering van Tinkerbell in de problemen dreigt te komen. Met meer vaste donateurs en giften kan het voortbestaan van Tinkerbell gewaarborgd worden. Het benefietdiner en de veiling zijn speciaal voor Tinkerbell georganiseerd en met groot succes! In twee grote zalen bij de initiator van deze avond, Vergadercentrum IJsselstaete, genoten de dinergasten van een speciaal drie-gangendiner, bereid door de koks: Leonie van Mierlo, Robert Verweij,  Henny van Ooyen en Angela Staats.
Zij hebben de sterren van de hemel gekookt. Tonny Becks van De Wijnintermediair zorgde voor bijpassende wijnen. Per gang werd er uitleg gegeven over de gerechten. Vrijwilligers van de Stichting hielpen mee in de keuken en in de bediening.
Na afloop van het diner zorgde een speciale skype-verbinding met Roemenië voor een verrassing. De kinderen van Tinkerbell bedankten de gasten persoonlijk met een woordje van dank en een enthousiast gezongen lied.

Om 20.00 uur werd het extra warm in de zaal. Dit kwam niet alleen door de vele aanwezigen, maar vooral door de verhitte biedingen bij de 66 kavels. Veilingmeester Harry Singeling, bijgestaan door Jaap Valk en notaris mr. T. Duinstra, zorgde voor een feilloze begeleiding. Aan het einde van de avond zorgde de eindstand voor een groot applaus. De opbrengst van het benefietdiner en de veiling gaat geheel naar het familiekindertehuis Tinkerbell, want steun voor deze kinderen is heel hard nodig. Wilt u nog donateur worden of heeft u een gift voor Tinkerbell, neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op.

Heel veel mensen en bedrijven hebben bijgedragen om deze avond tot een succes te maken en iedereen heeft belangeloos meegewerkt.De Stichting Roemeense Kinderhulp bedankt IEDEREEN die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan deze bijzondere benefietavond! Zonder de medewerking en inzet van heel veel mensen kon het prachtige resultaat van ruim € 10.000, niet gehaald worden.

Een (bijna) compleet overzicht van alle sponsoren vindt u via deze link.

Benefietdiner 1 Benefietdiner 2 Benefietdiner 3
 Benefietdiner 4  Benefietdiner 5  Benefietdiner 6
 Benefietdiner 7  Benefietdiner 8  veiling 1
 veiling 2  veiling 3  veiling 4

 

Hulpgoederentransport 2018

pakket 16  09Het zit er weer op! Dat betekent dat er meer dan 1000 gezinnen verblijd werden met 1 of meerdere paketten en/of voedselbonnen. Alle vrijwilligers zijn weer veilig thuis en hebben genoten van de blije gezichten.  Voor degenen die even terug willen kijken naar enkele momenten van die reis kunnen naar de Facebookpagina van de Stichting.

 

Kerstmarkt OBS de TandemOBS Tandem 1812 -3

Naast gezelligheid en leuke kraampjes, was er ook een mooie bijdrage voor de Stichting dankzij de inzet van alle leerlingen van 'de Tandem'. BEDANKT!

Lees meer . . . 

3e Reis Cals leerlingenCalsreis 2018 01

Dit jaar ging er voor het 2e achtereenvolgende jaar een groep leerlingen van het Cals College te Nieuwegein naar Sovata. Een gezellige en  leerzame reis. En of het een succes was leedt u hier . . . .

Kinderen voor kinderen (maar dan anders)egelantier 1

We kwamen via via in contact met een kinderdagverblijf uit Alkmaar..
Daar hadden de kinderen wat uit eigen collectie afgestaan voor  kinderen uit
Sovata en Chibed, Een kort verslag.

Gastgezinnen gezocht!KV 3Vliet 16 019

Ieder jaar komen er 42 kinderen uit Sovata en omgeving voor een direweekse vakantie naar Nederland. Ze logeren per stel bij gastgezinnen.

Nu zijn we voor de komende zomerperiode nog op zoek naar gastgezinnen.
Lees voor meer info. En meld u aan!

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Nieuws Magazine 2018 nr 27
Cals 2017 01

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'KV Zucotto 16 Keesjan 009 
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke ervaring waar zij jaren later met veel plezier op terugkijken. 
Klik hier voor foto's van hun belevenissen.