Real time web analytics, Heat map tracking

 

De lopersgroep bestaat uit zeven vrijwilligers van de Stichting die de uitnodigingen voor de pakketten in november afleveren bij de juiste families. Daarnaast zorgt deze groep voor de uitgifte van de voedselbonnen. En als een Nederlands gezin gestopt is, bezorgen ze ook de brief met uitleg hierover en eventueel een nieuw inschrijfformulier. Op deze manier komen zij in twee weken tijd bij 1100 gezinnen over de vloer.  Zo nu en dan moet hun ook iets van het hart…

 
Het is vrijdagavond, het einde van de tweede week in Roemenië met de lopersgroep. De eerste uitdeeldag die altijd in Chibed is, hebben we net achter de rug. Morgen wordt het een drukke dag, want dan worden de pakketten in Sovata uitgedeeld. De afgelopen weken hebben we de uitnodigingen rondgebracht en ook veel nieuwe aanvragen voor ondersteuning ingevuld. We hebben weer veel gehoord en gezien en hoewel we dit al meerdere jaren doen, blijft het elke keer weer indrukwekkend wat we tegen komen.
Twee dagen geleden zijn we met twee giften van 100 euro naar de plaatselijke supermarkt geweest om inkopen te doen voor tien gezinnen die ‘buiten de boot’ vallen. Sommigen hebben van ons het slecht nieuwsbericht ontvangen dat hun Nederlandse pakketgezin ermee is gestopt. Andere gezinnen kunnen wel wat extra’s gebruiken of krijgen nog helemaal niets. Door de giften die wij in Nederland hebben gekregen, hebben we tien grote boodschappentassen kunnen vullen met gangbare producten, inclusief een netje sinaasappelen en een hele kip (geslacht en schoongemaakt). Woensdagmiddag zijn we al op pad geweest om de meeste tassen rond te brengen, maar enkele zijn nog blijven staan. De laatste tas moeten we dus op vrijdagavond, voordat we met elkaar kunnen gaan eten, nog even wegbrengen. Er zit tenslotte een verse kip bij, die snel in de braadpan moet.Bijzondere ontmoeting

Die vrijdagavond gaan we op zoek naar het laatste adres in een flatgebouw. De eerste poging was mislukt. Het blijkt dat we een streepje op onze aantekeningen aangezien hebben voor een “1” en daarom bij de verkeerde deur hebben aangebeld. We worden verwezen naar nummer 5 in plaats van nummer 15.  Bij nummer 5 wordt na enige tijd open gedaan door een vrij jonge vrouw in pyjama en ochtendjas. Ze is chronisch ziek en kan daardoor slechts twee uur per dag werken. Als we hebben gecontroleerd dat we bij de juiste persoon zijn, roepen we onze sterke mannen die bij de auto wachten om de tassen naar boven te brengen. In het kleine keukentje staat de vrouw beduusd te kijken naar alles wat er gebeurt en naar de spullen die wij voor haar neerzetten. Ze schiet helemaal vol. Wij wensen haar nog een fijn weekend en lopen de deur weer uit. Als we buiten staan, moet ik zelf even slikken. Ineens realiseer ik me hoe bijzonder het moet zijn voor deze vrouw, als totaal onverwachts wildvreemde buitenlanders ’s avonds bij je aan de deur kloppen en vervolgens een volle tas met levensmiddelen komen brengen. Wat is dit toch dankbaar werk om te mogen doen namens de lieve en gulle gevers vanuit Nederland!

Maar… het verhaal krijgt nog een vervolg. Op zondagmorgen brengt Edwin een brief mee die is afgegeven bij de locatie waar de pakketten zijn uitgedeeld. De vrouw waar we de tas hebben gebracht heeft in het Engels een brief geschreven om ons te bedanken:
“Ik was gisteren erg verrast. Ik heb geen woorden om jullie te bedanken voor de vriendelijkheid en aandacht. Ik had dit niet verwacht. Ik geloof in God. Ik heb gebeden en Hem gevraagd wat wij nodig hebben. We vroegen geen hulp via een organisatie maar ik denk dat dit Zijn manier is om ons te helpen. Jullie kwamen op het juiste moment met het mooiste cadeau ooit. Hoe wisten jullie wat we nodig hadden? In de tas zat zelfs zeep! De afgelopen dagen zijn we vaak bij de dokter geweest voor mijn man. Hij is al twaalf jaar ziek, maar niemand weet wat het probleem is. We moeten vaak naar Tirgu Mures reizen om daar naar de artsen te gaan. We hebben dus maar weinig geld te besteden en slechts nog eten over voor enkele dagen. Hoe wisten jullie dat? Jullie geven hoop en we danken jullie van harte.“voedselpakketten

Zeker weten dat de tas op de goede plek is aangekomen. Wat geweldig dat we op deze manier zoveel kunnen betekenen voor iemand. De boodschappen zijn misschien voldoende om een paar dagen goed te kunnen eten, maar het idee dat er mensen zijn vanuit het verre Nederland die aan je denken en om je geven… dat blijft je een leven lang bij.
Gelukkig hebben we voor haar en haar echtgenoot ondertussen een Nederlands pakketgezin gevonden die hun jaarlijks wil ondersteunen, maar helaas zijn er nog veel gezinnen die hulp goed kunnen gebruiken.

Wilma Verhoef

 

 

De jaarlijkse Fancy Fair en rommelmarkt van de Stichting Roemeense Kinderhulp heeft dit jaar het recordbedrag van € 7000,- opgeleverd. Vanaf de opening was het gezellig druk op de rommelmarkt waarbij velen op zoek gingen naar mooie spullen. Dit jaar verkochten we ook zelfgemaakte bloemenvaasjes en viooltjes. Deze vonden gretig aftrek. Het Rad van Avontuur zorgde ook dit jaar weer voor een geweldige opbrengst. De hele dag bleven mensen zitten spelen om hun kans te wagen op die vele mooie prijzen. De opbrengst van de Fancy Fair gaat naar de projecten van de Stichting Roemeense Kinderhulp.

De Stichting is erg verheugd over deze mooie opbrengst. We bedanken alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet en danken het publiek en sponsoren voor hun bijdrage aan dit geweldige resultaat.

Af te halen prijzen hoge hoed loterij
Er zijn nog enkele prijzen van de hoge hoed loterij die niet zijn afgehaald, waaronder de tv. Heeft u een lootje gekocht en was u niet bij de prijsuitreiking, controleer dan uw lotnummers.
De prijzen die nog niet afgehaald zijn, zijn gevallen op de lootjes: roze:  462, 489, 581, 652, 653. Alle overige prijzen zijn al afgehaald.

De prijzen zijn met de winnende lootjes na afspraak op te halen bij Cor Knijff, telefoon: 030-6886403 (bellen na 18.00 uur).

Enkele impressies van deze mooie dag:

Bazaar17 01 Bazaar17 02 Bazaar17 03
Bazaar17 05 Bazaar17 04 Bazaar17 06
Bazaar17 07 Bazaar17 08 Bazaar17 09
Bazaar17 11 Bazaar17 12 Bazaar17 13
Bazaar17 14   Bazaar17 15

 Het jaar 2015 stond in het teken van 2 jubilea. De Stichting vierde zijn 25 jarig jubileum en het familiekinderhuis Tinkerbell werd 10 jaar geleden op 5 mei officieel geopend!
Voldoende reden om daar bij stil te staan en natuurlijk te vieren.
Een grote groep donateurs en belangstellenden schreven zich in voor een jubileumreis naar Sovata. Daar  was veel belangstelling voor . In totaal waren er 150 Nederlanders naar Sovata afgereisd. Voor deze gelegenheid waren er verschillende activiteiten jub alg (31)georganiseerd waar op ingeschreven kom worden.
Zoals o.a.  bezoek aan de ouders van kinderen uit Tinkerbell, het spotten van wilde beren, rondwandelingen in Sovata en een bezoek aan een forellenkwekerij.
Een van de hoogtepunten was de reünie voor kinderen uit de 25 jaar kindervakanties. Dat was een geweldige happening. Kinderen uit de eerste vakantiejaren die inmiddels zelf ook al kinderen hebben die in Nederland zijn geweest.02 reunie 16
Maar niet te vergeten de festiviteit rond het 10-jarig bestaan van Tinkerbell, met bezoek van de Nederlandse ambassadeur, en het eindfeest met muziek, polonaise en folkoristische dansgroepen.
Allemaal blije gezichten en bij het afscheid hier en daar een traan. Banden die voor het leven gesmeed zijn en hier nog eens werden aangehaald.
Kortom een schitterende, indrukwekkende en hartverwarmende week die dankzij een groot aantal vrijwilligers een groot succes is geworden. 

Hieronder kan u naar een aantal detailpagina’s doorschakelen.
jub alg (24)Kort verslag van de jubileumreis jub alg (25) Fotoboek met impressies van de verschillende activiteiten.
 Roemenie2015 Eding 1Reisverslag van familie Eding
jubileumavond 2016 06Verslag van het sluitstuk van het jubileumjaar: de slotavond! 1603-pv-7442-lrFotoboek van de slotavond in theater Fulco

 
 

Rennen voor Tinkerbell
Rennen voor een goed doel, dat is de opzet van de Papendorpse Sponsorloop. Vrijdag 30 september werd de tweede Papendorpse Sponsorloop gehouden. Vorig jaar stond deze in het teken van KiKa en dit jaar was het goede doel ons familiekindertehuis Tinkerbell.

Ca. 15 medewerkers van diverse bedrijven, op het bedrijven terrein Papendorp, liepen zoveel mogelijk rondjes met als doel geld op te halen. Ook sponsorden de bedrijven met goody bags, drank en eten voor de lopers en gaven zij geld voor Tinkerbell. Mede dankzij het weer werd het een gezellige middag. Onder genot van een hapje, een drankje en opzwepende muziek moedigde het publiek de lopers aan om tot het uiterste te gaan.

Diverse bedrijven zijn nog steeds aan het inzamelen, dus is er alleen een tussenstand bekend gemaakt. Tot nu toe is het indrukwekkende bedrag van € 1535,- opgehaald. En dit kan alleen maar meer worden.

De Stichting Roemeense Kinderhulp is enorm verheugd over dit resultaat. We bedanken alle lopers, vrijwilliger en de bedrijven voor hun inzet en alle sponsorbedragen. Speciale dank aan Pascale en Kiki voor de organisatie. We kijken terug op een mooie actie!

Papenkop KJ 2016 01 Papenkop KJ 2016 02
Papenkop KJ 2016 03  Papenkop KJ 2016 04 

 

In het kader van het Project GOEDE DOELEN brachten van 16 tot 23 april 14 leerlingen van het Cals college Nieuwegein, 2 docenten en 2 vrijwilligers van de Stichting Roemeense Kinderhulp een bezoek aan Sovata (Roemenië). Naast ontmoetingen met en hulp aan enkele lokale families  was er ook tijd voor ontspanning, cultuur en contacten met leeftijdsgenoten van het locale Lyceum. Hieronder vindt u een aantal verslagen van de deelnemers.

 

Zaterdag 16 april - Dag 1 Vertrek vanuit luchthaven Eindhoven. De groep vliegt naar Cluj Napoca en gaat vervolgens met de bus naar Sovata. In de avond dineren de leerlingen bij hun gastgezin. Onderweg wordt al kennis gemaakt met de natuur en cultuur van Transsylvanië en Roemenië.

Eerste dag van Roemenië... Tot nu toe beste ervaring ooit.
Diémo Counotte

Zondag 17 april- Dag 2. Onze eerste dag in Sovata met de groep leerlingen van Cals college. Kennismaking met leeftijdgenoten, bezoek aan het lyceum met lunch. Even een kerkje bezocht en in de middag met het treintje naar boven. We hebben een leuke middag gehad in Adrenaline park. Cals 2016 2edag2aAlle leerlingen zijn de bomen in geweest en hebben 'gevlogen' over het water. Een mooie dag

Dag 2 in Sovata met de leerlingen van het Cals college en het lyceum. Vanmorgen hebben ze van het sponsorgeld inkopen gedaan voor arme gezinnen. Daarna dozen met kleding gevuld. Boodschappen en kleding worden morgen bezorgd bij de families van kinderen uit Tinkerbell en bejaarden in Sovata. Vanmiddag de zoutmijn in Praid bezocht. Opnieuw een volle, warme en leuke dag met elkaar

Dag 2 in Roemenië, vandaag naar het lyceum geweest en daar heerlijk geluncht, vervolgens hebben we even een kijkje genomen in het kerkje ernaast. Daarna zijn we met een treintje naar het klimbos gereden. Een TOP dag!

 

Maandag 18 april – Dag 3
Dag 3 in Roemenië, vandaag hebben we boodschappen gedaan bij de Pennymarket om eten te kopen voor de arme gezinnen. Daarna hebben we dozen ingepakt met kleren voor de gastgezinnen. In de middag zijn we naar een zoutmijn geweest.
Harm van Barneveld

Vanochtend begonnen we met het doen van de boodschappen voor het samenstellen van de voedselpakketten. Daarna zijn wij naar Tinkerbell, het weeshuis gereden. Hier hebben wij voor meerdere families kleding uitgezocht en gesorteerd. Vervolgens zijn wij naar de zoutmijn in Praid gereden. Het was een verrassend grote ruimte voor onder de grond. Je kon er klimmen, pingpongen, tafelvoetballen etc. Rachel Kater heeft ook op de wip gespeeld, ook al ging dat niet helemaal lekker. Daarna hadden we een uurtje om te shoppen. Ook hebben wij vandaag voor het eerst de complete Roemeense klas gezien. Al met al een gezellige en geslaagde dag!!
Joy Kunneman

Dag 3 hier in Sovata. Vandaag kleding/voedselpakketten gemaakt en met de stikhete bus naar de zoutmijn van Praid. Een geweldige dag!
Diémo Counotte

Dinsdag 19 april – dag 4. Vandaag ging een deel van de groep naar de biologische ouders van de kinderen in Tinkerbell. Het was erg indrukwekkend om te zien uit welke omstandigheden deze kinderen komen. Ik was met de andere groep op de school in Sarateni wat ook heel bijzonder was. De Engelse les ging goed en het dansen en trefballen viel goed in de smaak. We kregen zelf ook nog een lesje traditioneel dansen. Vanmiddag een tocht met paard en wagen door de prachtige natuur met een picknick in de open lucht. De polenta viel niet zo in de smaak maar de worstjes en taartjes gingen er wel in. Gelukkig viel het weer mee. We hadden maar een paar spatjes regen en inmiddels is het weer opgeklaard.

Vandaag dag 4 in Sovata. Een deel van de groep heeft vandaag les gegeven op een school in Sarateni. Daar hebben de kinderen van de school wat Engelse zinnen geleerd, we hebben met ze gedanst en we hebben trefbal gespeeld. Ook mochten wij meedoen aan een traditionele dansles. De andere helft is op bezoek geweest bij de biologische ouders van de kinderen uit Tinkerbell. Daarna zijn we met alle leerlingen onze groep en de Roemeense leerlingen een ritje gaan maken met paard en wagen. Na een rit van een half uur kwamen we bij een grote open plek en hier hebben we heerlijk de middag doorgebracht (gedeeltelijk in de regen). Hier hebben we ook een traditionele maaltijd gegeten. Daarna zijn we met paard en wagen weer terug gegaan. Morgen zijn de rollen omgedraaid en gaan wij naar de biologische ouders en de leerlingen die vandaag naar de ouders zijn geweest, gaan morgen les geven.
Groetjes, Britt en Esmee 

Cals 2016 4edag6

 

Vanochtend zijn we met de helft van de groep naar de biologische ouders van de kinderen van het weeshuis Tinkerbell geweest. Dit was erg heftig om te zien hoe die mensen daar leven. Ze hebben niks en eten soms dagen niet. Daar hebben we de voedselpakketten en kledingpakketten uitgedeeld. Tijdens het uitdelen stonden er mensen te bedelen om eten. Wij hebben daarom ook al onze lunch weggegeven, omdat die mensen het meer nodig hebben dan wij. Na deze heftige ervaring zijn wij teruggegaan naar Tinkerbell en hebben we de hele middag met de kinderen spelletjes gespeeld. Daarna hebben we met z’n allen goulash gegeten. Als laatste ging iedereen met zijn gastgezin naar 2 bejaarde of zieke gezinnen om hun laatste voedselpakketten uit te delen. De bejaarde vrouw aan wie wij het voedselpakket gaven  was erg dankbaar en vond het goed om te zien dat we haar wilde helpen. Al bij al was dit een heftig dagje, maar wel een die we nooit gaan vergeten.
Meike & Iris

 


Dag 4 in Sovata. Een iets minder mooie dag dan gisteren, maar erg indrukwekkend. Eerst naar de ouders van Tinkerbell en de arme families, en daarna een ritje met paard en wagen. Een erg indrukwekkende ervaring. Ik weet nu hoe blij ik eigenlijk ben dat er zoveel asfalt in Nederland is. 
Diémo Counotte

Dag 4 in Roemenië, vandaag hebben we 1 uur gereden naar een heel arm dorpje vlakbij Sovata. We reden over wegen waar sommige auto's binnen 10 min hun assen zouden breken. Bij de familie hebben we de voedselpakketten gegeven. Daar hebben we ook snoep, speelgoed en schoenen uitgedeeld. Al die kleine kinderen waren er heel blij mee. In de middag zijn we met paard en wagen naar een picknick party gereden. Hier hebben we lekker gegeten en plezier gehad. Het meer op de 1ste foto is in de winter helemaal bevroren. Je hebt dan ongeveer 2,5 vierkante kilometer om op te schaatsen, wat mij heel leuk lijkt.
Harm van Barneveld

Eerste 4 daagjes Sovata zijn nu voorbij, tot nu toe geweldige ervaring! Onder anderen les gegeven en pakketten samengesteld, morgen naar de biologische ouders van de kinderen in Tinkerbell.
Esmee Vos

 

Woensdag 20 april – Dag 5 Vandaag hebben we Engelse les gegeven aan Roemeense kinderen van 11 tot 14 jaar. Ze konden al best god Engels. We hebben ze woordjes geleerd, wedstrijden gedaan met woorden maken, gedanst en gevoetbald. Daarna zijn we met de bus naar Tinkerbell gereden voor een goulashparty. Hier hebben we rummykub gespeeld en en gekaart  met alle kinderen uit  het huis. Het was heel leuk en de goulash was heerlijk. Na alle gezelligheid hebben we een groepsfoto gemaakt. Cals 2016 4edag10Daarna had iedereen een voedselpakket in de auto gezet en hebben we die afgeleverd bij arme mensen in Sovata. Bij de eerste was een zwakke brug waar we een voor een overheen moesten lopen omdat die anders kon instorten. Het kind op bad had zware epilepsie. De tweede plek waar we een voedselpakket afgeleverd hebben was bij een oud koppel in een flat. Ze leven daar echt heel klein. Het enige eten dat ze daar hadden voordat wij kwamen was een zak met noten.
Iedereen die zijn flessenbon in dat bakje gedaan heeft, super bedankt voor de donaties.Deze mensen zullen er heel blij mee zijn en er veel aan hebben. Vooral die vijfjarige jongen met zware epilepsie. Ook de gipsymensen van gisteren zullen er heel blij mee zijn.
had iedereen 1 voedselpakket in de auto gezet en hebben we die afgeleverd bij arme mensen in Sovata. Bij de eerste was een zwakke brug waar we 1 voor 1 overheen moesten lopen omdat hij kon instorten. Het kind op bed heeft zware epilepsie??. De 2de plek waar we een voedselpakket afgeleverd hebben was een oud koppel in een flat. Ze leven daar echt heel klein. Het enige eten wat ze hadden voordat wij kwamen was een zak een noten.

Net lekker gevoetbald op dit pleintje, met Diémo Counotte, 2 jongens uit het gastgezin en 3 andere onbekende jongens die mee wilde doen. Was een leuke ervaring in het donker, echt heel anders dan op de IJFC voetbalvelden.
Harm van Barneveld Dag 5. Vanochtend zijn we met de helft van de groep naar de biologische ouders van de kinderen van het weeshuis Tinkerbell geweest. Dit was erg heftig om te zien hoe die mensen daar leven. Ze hebben niks en eten soms dagen niet. Daar hebben we de voedselpakketten en kledingpakketten uitgedeeld. Tijdens het uitdelen stonden er mensen te bedelen om eten. Wij hebben daarom ook al onze lunch weggegeven, omdat die mensen het meer nodig hebben dan wij. Na deze heftige ervaring zijn wij teruggegaan naar Tinkerbell en hebben we de hele middag met de kinderen spelletjes gespeeld. Daarna hebben we met z'n allen goulash gegeten. Als laatste ging iedereen met zijn gastgezin naar 2 bejaarde of zieke gezinnen om hun laatste voedselpakketten uit te delen. De bejaarde vrouw aan wie wij het voedselpakket gaven, was erg dankbaar en vond het goed om te zien dat we haar wilde helpen. Al bij al was dit een heftig dagje, maar wel een die we nooit gaan vergeten.
Meike & Iris

Donderdag 21 april - Dag 6... Vandaag gingen we naar Cabana Bogdan. We wilden een leuke route nemen dus we namen de skipiste. Toen we daar aankwamen deden we daar spelletjes en leuke dingen met de Hongaarse leerlingen. Zij hebben ons poker uitgelegd, wij hebben hun pesten uitgelegd.  S ‘middags  gingen we een kampvuur bouwen. Ik dacht eerst dat het niet ging werken omdat we een erg luchtdichte wigwam hadden gemaakt, maar toen we het aanstaken ging het best snel. Die avond zijn we om 11 uur ongeveer naar binnen gegaan en om 1 uur lagen we te slapen. Een gezellige boel hier in Roemenië!

 Dag 6 . Cals 2016 6edag Bogdan1Vandaag gingen we 's ochtends met de bus naar de blokhut in Bogdan, bovenop een berg waar het vandaag een beetje gesneeuwd heeft. Heel veel mensen zijn via de leuke route gelopen. Oftewel een skipiste met een helling van 60 graden. Dankjewel voor de bergschoenen mam. Daarna hebben we allemaal leuke spelletjes gedaan met de Roemenen zoals zaklopen en touwtrekken. Een van de Roemeense jongens had een pokerchipset meegenomen en zij hebben mij poker leren spelen. Wij hebben hun pesten geleerd. Het was een gezellige boel. In de middag hebben we heel veel hout gehaald in het bos voor een groot kampvuur. Helaas hebben we geen beren gezien.

Dag 6... Vandaag gingen we naar Cabana Bogdan. We wilden een leuke route nemen dus we namen de skipiste. Toen we daar aankwamen deden we daar spelletjes en leuke dingen met de Hongaarse leerlingen. Zij hebben ons poker uitgelegd, wij hebben hun pesten uitgelegd. S'middags gingen we een kampvuur bouwen. Ik dacht eerst dat het niet ging werken omdat we een erg luchtdichte wigwam hadden gemaakt, maar toen we het aanstaken ging het best snel. Die avond zijn we om 11 uur ongeveer naar binnen gegaan en om 1 uur lagen we te slapen. Een gezellige boel hier in Roemenië!
DiémoCounotte

Verslag van donderdag, de trip naar Bogdan met de hele groep Nederlanders en Roemenen. Eerst in de bus en het laatste stuk naar de cabana omhoog gelopen. Het was nog koud en er lag zelfs nog iets sneeuw boven. Onderweg veel sporen van beren gezien. Een gezellig boel met 40 leerlingen in de hut. 's middags spelletjes gedaan en hout gesprokkeld voor het kampvuur. 's avonds een gezellige karaoke gedaan met Hongaarse en Nederlandse hits. Na een kort nachtje vanmorgen teruggekeerd in Sovata voor onze laatste relaxte dag hier.
Wilma Verhoef


Vrijdag 22 april – Dag 7Cals 2016 7edag Bogdan1
De laatste dag, vandaag zijn we terug naar beneden gelopen van Bogdan. Ik ging als 1 van de weinige over de piste. Samen met Roemenen, waar ik veel lol mee had. De middag hadden we vrij besteding en de afscheidsparty begon om 6 uur.
Tijdens een balletje trappen maakte ik een bepaalde beweging met mijn knie (want dat is de oorzaak) waardoor mijn patella (knieschijf) er weer uitschoot. Ik moest 45min rijden naar het ziekenhuis en ik heb uiteindelijk 4 uur met een verschoven knieschijf liggen wachten tot ze eindelijk tot de conclusie kwamen dat het alleen zal lukken met lachgas. Om 2 uur half 3 kon ik weer naar huis. Al die tijd is Jannet bij me gebleven en ik had het niet zonder haar gekund. Bedankt iedereen voor de steun en vanavond ben ik weer in Nederland.
Harm van Barneveld

Zaterdag 23 april - Dag 8
De dag van de terugreis. Vandaag zijn we terug gekomen vanaf airport Transvania naar het Cals College via Dortmund Airport. Werd zelfs het vliegtuig in getild, en er ook weer uit natuurlijk. Die service was dan gelukkig beter dan de roemeense gezondsheidszorg. Alles is goed gegaan met reizen en ik was de hele dag vrolijk gebleven.
Dit keer met het vliegtuig van Tirgu Mures naar Dortmund. Nog één keer gezamenlijk met de bus naar de eindbestemming Nieuwegein. Het was een mooie, leerzame week waarbij nieuwe vriendschappen zijn gesloten.

Dag 8  Weer thuis na een prachtige week in Sovata en omgeving. Vrijdagochtend na het ontbijt zijn we vanuit de cabana Bogdan terug gewandeld naar de weg en opgepikt door de bus om ons weer naar Sovata te brengen. Cals 2016 8edag1Daarna was er een vrije middag om bij te slapen, souvenirs te kopen of gewoon lekker te genieten van de zon. Om 18 uur begon de afscheidsavond waar enkele ouders voor een heerlijk diner hadden gezorgd. Door een ongelukkige val bij een partijtje voetbal ging Harm lelijk onderuit en moest hij met een ambulance naar het ziekenhuis. Toen iedereen weer een beetje van de schrik was bekomen, werd het een gezellig dansfeestje. Gelukkig kon Harm vanmorgen met z'n been in het gips mee terug naar Nederland. Vanuit Dortmund met de bus, met een onze eigen Cees Walder via een stop bij de Mac, naar Nieuwegein waar we werden opgewacht door familie. We kunnen terugkijken op een geslaagde week die iedereen nog lang zal bijblijven en zeker voor herhaling vatbaar is!! Bedankt Maike, Meike Kats Valerie Bontan Zoë Bloemendaal Iris van Lingen Diémo Counotte Harm Van Barneveld Hannah Hamerlinck Esmee Vos Britt van Vliet Kiki Wijers Ceylan Albrecht Joy Kunneman Rachel Kater William van Heteren Jannet en natuurlijk Karin Mentink voor een onvergetelijke week!
Wilma Verhoef

Meike Kats en Iris van Langen maakten een mooie reportage van hun wevaringen - klik Filmverslag

Voor nog wat meer beelden van deze schitterende en indrukken achterlatende reis zie het fotoboek!

 

Projectlogo TB 2018 ZONDER TEKST (Mobile)

Geweldige opbrengst  benefietdiner!
Onder het motto Geef Tinkerbell nieuwwe vleugels vondt er op
21 april een benefietdiner plaats in het vergadercentrum IJsselstaete. Een spetterende avond met een geweldig resultaat mede door de aansluitende veiling.
Lees meer . . . . . 

 

3e Reis Cals leerlingenCalsreis 2018 01

Dit jaar ging er voor het 2e achtereenvolgende jaar een groep leerlingen van het Cals College te Nieuwegein naar Sovata. Een gezellige en  leerzame reis. En of het een succes was leedt u hier . . . .

Kinderen voor kinderen (maar dan anders)egelantier 1

We kwamen via via in contact met een kinderdagverblijf uit Alkmaar..
Daar hadden de kinderen wat uit eigen collectie afgestaan voor  kinderen uit
Sovata en Chibed, Een kort verslag.

Gastgezinnen gezocht!KV 3Vliet 16 019

Ieder jaar komen er 42 kinderen uit Sovata en omgeving voor een direweekse vakantie naar Nederland. Ze logeren per stel bij gastgezinnen.

Nu zijn we voor de komende zomerperiode nog op zoek naar gastgezinnen.
Lees voor meer info. En meld u aan!

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Nieuws Magazine 2017 nr 26
Cals 2017 01

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'KV Zucotto 16 Keesjan 009 
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke ervaring waar zij jaren later met veel plezier op terugkijken. 
Klik hier voor foto's van hun belevenissen.