Real time web analytics, Heat map tracking


Een pakket - kleine moeite en groot plezier!
"Een oudere vrouw stond met tranen in haar ogen te vertellen wat er allemaal in haar pakket zat, dit jaar. Ze kon het allemaal heel goed gebruiken en ze bedankt iedereen in Nederland voor het mogelijk maken van deze actie".

Met ruim 1700 pakketten en vele voedselbonnen werden heel veel gezinnen gelukkig gemaakt. Het leven in Sovata is duur. Huishoudelijke spullen en toiletartikelen kennen de zelfde prijs als in Nederland maar in verhouding met het kleine salaris is het dus veel duurder. En dit geldt ook voor 'luxere' producten zoals koekjes, thee en koffie en zoetigheden.

Met één of twee doosjes kun je de mensen in Sovata echt helpen. En door slim gebruik te maken van aanbiedingen door het jaar heen, hoeft dit nauwelijks iets te kosten.

Help deze mensen in hun bestaan, help de kinderen een toekomst op te bouwen en geef hen een kans. De Stichting Roemeense Kinderhulp helpt daarbij. Doe ook mee en word pakketgezin. Meld je aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen dan contact met je op.

Samen kunnen we iets doen aan de vaak erbarmelijke omstandigheden waarin mensen moeten leven en samen kunnen we mensen verder helpen. Doe mee!

pakket 16 01 pakket 16 03 pakket 16 02
pakket 16 04 pakket 16 05 pakket 16 06
 pakket 16 07 pakket 16 08 pakket 16 09
pakket 16 10 pakket 16 11 pakket 16 12

 

 


Een keer per jaar (oktober/november) gaan we naar Roemenië om daar hulpgoederen af te leveren. Wij gaan dan naar het stadje Sovata in Transsylvanië.

De actie werkt als volgt: De doelstelling is om een Roemeense gezin te helpen in de moeilijke wintermaanden. Hiervoor zoeken we Nederlandse gezinnen die een of meerdere dozen met hulpgoederen willen versturen aan ’n Roemeens gezin. U kunt bij ons een of meerdere lege dozen (max. 4 per Roemeens gezin) bestellen. Die kunnen naar eigen inzicht worden gevuld. Wel moeten de regels worden aangehouden die de Roemeense overheid stelt mbt de inhoud. Hiervoor krijgt u van ons een uitgebreide suggestielijst. Op basis van uw eigen wensen m.b.t. de samenstelling van de familie, zoeken we een passend gezin.

De bedoeling is dat u dan ook rechtstreeks contact met het gezin krijgt, zodat u in daarop volgende jaren de inhoud van de zending meer kan aanpassen aan wat de familie nodig heeft.

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze actie, meld u aan bij een van de bestuursleden.

Wij zenden u dan een  nieuwsblad vol informatie over onze stichting en u krijgt daarmee een beter beeld over de vele activiteiten die we in Nederland en in Sovata hebben lopen.

Doet u mee met de hulpgoederen actie,? Meld u aan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We nemen uw gegevens dan op in ons bestand en u krijgt na de zomer automatisch bericht om uw deelname te bekrachtigen.

 

 
Ook deze keer is het hulpgoederentransport naar Roemenië met succes verlopen. Met hulp van vrijwilligers maakte de Stichting weer veel gezinnen in Sovata blij met pakketten die waren samengesteld door inwoners uit IJsselstein en omstreken. Volgens de vrijwilligers was de sfeer prima.


Naast deze pakketten heeft de Stichting zelf ook nog diverse goederen naar Sovata gebracht, zoals fietsen en speelgoed voor het kinderdagverblijf. En schoolartikelen voor alle kinderen die naar de scholen in Sovata en omgeving gaan. Maar ook een rolstoel voor Erno Kiss ging mee.

Voorafgaand aan het transport op 8-10 november was een grote groep vrijwilligers druk in de weer met het controleren of alles compleet was. Met daarbij veel dank aan de Terberg Groep en de firma Vekatec Special. Belangeloos stelden zij ook deze keer weer hun hal beschikbaar. Met drie volgeladen vrachtwagens kon de reis naar Sovata beginnen.

Lopers
Een andere groep Nederlandse vrijwilligers overhandigden de week voorafgaand aan de aankomst van de vrachtwagens de Roemeense families de enveloppen met daarin de uitnodiging om het pakket op te halen. Het leverde deze Nederlandse “lopers” soms wat recherchewerk op, omdat de mensen niet thuis, verhuisd, gescheiden of overleden waren. Maar na wat speurwerk kwam alles goed. Na enkele dagen konden de mensen hun pakketten en de eventuele voedselbonnen uit Nederland ophalen. Hiermee waren zij ontzettend blij omdat zij voor de moeilijke winterperiode een extra ondersteuning hebben gekregen.

Jaap Valk

pakket13 10Uitgifte lege dozen

pakket13 11

 

pakket13 12Inleveren van de dozen pakket13 16 
pakket13 16Vrachtauto's laden pakket13 17 
pakket13 19De uitnodiging voor zaterdag pakket13 5 
pakket13 1Even  alles controleren pakket13 2Op naar de vrachtwagens
pakket13 3Geduldig wachten op je beurt pakket13 14Met pakket naar huis
pakket13 6De helpers even pauze pakket13 7 
 

Home

 

Projectlogo TB 2018 ZONDER TEKST (Mobile)

Geweldige opbrengst  benefietdiner!
Onder het motto Geef Tinkerbell nieuwwe vleugels vondt er op
21 april een benefietdiner plaats in het vergadercentrum IJsselstaete. Een spetterende avond met een geweldig resultaat mede door de aansluitende veiling.
Lees meer . . . . . 

 

3e Reis Cals leerlingenCalsreis 2018 01

Dit jaar ging er voor het 2e achtereenvolgende jaar een groep leerlingen van het Cals College te Nieuwegein naar Sovata. Een gezellige en  leerzame reis. En of het een succes was leedt u hier . . . .

Kinderen voor kinderen (maar dan anders)egelantier 1

We kwamen via via in contact met een kinderdagverblijf uit Alkmaar..
Daar hadden de kinderen wat uit eigen collectie afgestaan voor  kinderen uit
Sovata en Chibed, Een kort verslag.

Gastgezinnen gezocht!KV 3Vliet 16 019

Ieder jaar komen er 42 kinderen uit Sovata en omgeving voor een direweekse vakantie naar Nederland. Ze logeren per stel bij gastgezinnen.

Nu zijn we voor de komende zomerperiode nog op zoek naar gastgezinnen.
Lees voor meer info. En meld u aan!

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Nieuws Magazine 2017 nr 26
Cals 2017 01

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'KV Zucotto 16 Keesjan 009 
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke ervaring waar zij jaren later met veel plezier op terugkijken. 
Klik hier voor foto's van hun belevenissen.