Real time web analytics, Heat map tracking

Het fijnste nieuws zou natuurlijk zijn als er géén kinderen meer in Tinkerbell zouden hoeven worden opgenomen, maar dat is niet realistisch. Overal ter wereld wachten er kinderen op een thuis, misschien nu wel meer dan ooit. In Tinkerbell hadden wij nog plaats om kinderen op te vangen en we zijn dan ook blij dat we nu Maria en Ioana een veilige, warme plek kunnen geven.
We stellen de twee meisjes graag aan jullie voor.

Maria M-22Maria Magdolna is geboren op 1 november 2014 en heeft haar eerste verjaardag dus al in Tinkerbell gevierd. De vader van Maria is in 2021 overleden en haar moeder kon niet goed voor Maria zorgen. Maria heeft oudere broers en zussen maar die wonen allemaal elders. Ze is een wijs meisje en heeft zelf hulp gezocht bij een vrouw in de buurt waar ze woonde. Deze vrouw begreep dat Maria hulp nodig had, de omstandigheden waarin zij moest leven waren te erbarmelijk voor een kind. Deze vrouw heeft de Kinderbescherming ingeschakeld en Maria is in een noodopvang geplaatst. Kort daarop heeft de Kinderbescherming ons benaderd of wij Maria wilden opnemen. Onze Kata, Kati en Timea hebben Maria bezocht om te vragen of zij zeker wist dat zij inTinkerbell zou willen komen wonen. Het was een volmondig JA. Op de vraag wat ze graag in haar leven zou willen veranderen, was het antwoord dat zij graag een schoon en opgeruimd plekje zou willen hebben.
En soep, Maria wilde graag zoiets eenvoudigs als soep. Een bijzonder meisje. 

Op 12 oktober hebben wij haar in Tinkerbell mogen verwelkomen en heeft ze een heerlijk fris bedje bij Barbi op de kamer gekregen. De twee dametjes kunnen het goed vinden met elkaar op deze échte meiden kamer. En uiteraard stond speciaal voor haar op het menu een heerlijke, warme soep. Maria is een heel aardig meisje dat zich zeer goed kan uitdrukken. Ze is af en toe naar school geweest maar kan nog niet lezen en schrijven. Ze zit vol levensvreugde en kan volop genieten van alles in Tinkerbell.maria M-22-jarig

 

Florina Ioana is geboren op 4 december 2015 en ook zij kan binnenkort haar eerste verjaardag vieren in Tinkerbell met een echte taart. Ioana komt uit Sãrmasu waar zij samen met haar ouders, zus en broertjes woonde. De vader van Ioana is alcoholist en er was thuis sprake van veel huiselijk geweld. Op een dag liep de vader dreigend met een mes rond en daarmee was de maat vol.
De Kinderbescherming heeft alle kinderen uit huis geplaatst. De kinderen konden helaas niet samen blijven, elk kind is in een ander gezin geplaatst. De moeder heeft bij een andere man nog meer kinderen en ook deze kinderen wonen in een kindertehuis. Het is treurig om vast te stellen dat helaas de moeder het allemaal niet veel uit maakt.

 ioana-22Ioana is op 18 oktober in Tinkerbell komen wonen en slaapt tot groot genoegen bij Geta op de kamer. Geta en Barbi vonden het alleen slapen op de kamer maar niets en zijn dus dolblij dat Ioana en Maria hen vanaf nu gezelschap komen houden.
Ioana heeft in haar leven nog maar weinig dingen gezien of gedaan. Zo was ze nog nooit naar school geweest. Nadat ze twee weekjes een beetje heeft kunnen wennen in Tinkerbell, is Ioana nu naar school gegaan. De eerste dag was heel spannend voor haar, maar bij terugkomst in Tinkerbell vertelden de kleine glimoogjes dat ze het er prima naar haar zin heeft gehad.
Met het speelgoed in Tinkerbell wist Ioana zich in eerste instantie geen raad. Ze had geen idee wat ze ermee aan moest. Ook had ze nog nooit uit een beker gedronken. Ze liep steeds naar de waterkraan en met haar handen als een kommetje gevouwen, dronk ze dan het water. Gelukkig zijn kleine kinderen flexibel en passen zij zich snel aan; zeker met veel andere kinderen om zich heen en Geta en Barbi als grote leermeesters. Beide kinderen zijn inmiddels al aardig gewend en hebben direct vriendjes en vriendinnetjes gevonden. Kleine kindervoetjes, giebelende meisjes en veel activiteit, maken het zichtbaar (en hoorbaar) dat het bruisende leven in Tinkerbell weer terug is gekeerd. En zoals dat gaat hebben beide nieuwe kinderen inmiddels, net als de andere kinderen, ook ons hart gestolen.

tamas 22
Timea, begeleider van Tinkerbell had een goed gesprek. Lees meer.

 

Nieuwe vleugels voor Tinkerbell - Renovatierenovatie 22 1

Sinds 2018 loopt oze actie "Nieuwe vleugels voor Tinkerbell"
Lees hier hoe dit project vordert!

'noemi geslaagd 22-1Onze' Noemi vliegt uit

Ze heeft haar diploma gehaald en heeft Tinkerbell verlaten.
He tgaat goed met haar! Lees meer.

 

trucks 01Rijbewijsfonds

Altijd weer uitdagend zo'n
grote vrachtwagen!.
Een droom voor kleine jongens,
Lees meer.

Eindejaarsloterijlot2023
met heel mooie prijzen!
Loten bestellen is heel eenvoudig. Via deze link is dat zo gebeurd.
De trekking is 16 januari 2024.

ioana-22Eindelijk nieuwe kinderen!Maria M-22
In Tinkerbell waren er nog enkele lege kinderbedjes. Gelukkig worden die weer beslapen.
We stellen de 2 nieuwe bewoonsters graag aan u voor. Klik hier

alin-22 3Hoe gaat het met Alin?

Alin is al een aantal jaren geleden weggegaan uit Tinkerbell naar zijn bio[ogische ouders.
Hier een kort verslag van de huidige situatie.


Dagboek van een gastgezindgb dewit 5

Lees hier de ervaringen van de familie de Wit met 4 vakantiekinderen.

Thea-vrijw 4Vrijwilliger in de schijwerper

Zonder de vele vrijwilligers kan de stichting niet 'draaien'. Een van de getrouwe is Thea Bosch die zich al jaren inzet voor de stichting. Lees er meer meer over.

Doneren terwijl u koopt!onlineshop
Kan dat??? Ja, echt. Als u regelmatig shopt via een webwinkel dan kunt u tegelijkertijd ook sparen voor de stichting. Lees meer . . . , maar vooral DOEN!

ouderenproject-15 Ouderenproject
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Een en pakket en voedselbonnen helpen hen een beetje door de donkere wintermaanden. Lees hoe u kunt helpen.