Real time web analytics, Heat map tracking

 

 

Lotnr.   PRIJSWINNAARS
HOOFDPRIJS:      
Citytrip Madrid, Budapest of Limburg,
inclusief hotel voor 2 personen
3106
   S. Oskam - Benschop
       
EERSTE PRIJS:      
Samsung Galaxy Tab S2  8 inch  32Gb  503
   E. Heijlegers - Maarssen
       
TWEEDE PRIJS: 4799    J. de Vos - Lopik
4 x toegangskaarten voor Plaswijck      
       
TROOSTPRIJZEN:    
VVV- bon à Eur 50,= 2513    M. Heijlegers - Hoofddorp
VVV- bon à Eur 50,= 6066    MD Veltman
VVV- bon à Eur 50,= 5926
   de Rie Ijzerwaren
VVV- bon à Eur 50,= 1001
   E. de Rijck - Gooreind Belgie
VVV - bon à Eur 25,= 4128
   D. v.d. Geer - Benschop
VVV - bon à Eur 25,= 3686
   K.J. Steverink - IJsselstein
VVV - bon à Eur 25,= 4770
   J. de Vos - Lopik
VVV - bon à Eur 25,= 6491
   Eding 
VVV - bon à Eur 25,= 5698
   Ravesteijn - IJsselstein
VVV - bon à Eur 20,= 5589
   Oma Gre - Vinkeveen
VVV - bon à Eur 20,=  449
   Fam. van Tergouw - IJsselstein
VVV - bon á Eur 20,= 5170
   Fam. Voorrips- Schoonhoven
VVV - bon à Eur 20,= 4056
   M. van Steenbergen - Benschop
VVV - bon à Eur 20,= 7563
   A. Kamminga - Nieuwegein
VVV - bon à Eur 17,50 2004
   J. Hendiksen -IJsselstein
VVV - bon à Eur 17,50 4429
   N. Hilge - Nieuwegein
Bloemenbon à Eur 12,50 5520
   E. Slot - Diepenveen
Bloemenbon à Eur 12,50 1981
   Fam. E. Meijer - IJsselstein
Bloemenbon à Eur 12,50 4670
   Riet - Reeuwijk
Bloemenbon à Eur 12,50 7021
   Fam. R. de Bruijn - Benschop
Bloemenbon à Eur 12,50 7163
   R. van Wijk - Nieuwkoop

 

 

PRIJZEN VOOR LOTNUMMERS EINDIGEND OP:     
(serie 01-50)    
VVV Bon á Eur 10,= voor lotnummers eindigend op  30
 
(serie 51-00)    
VVV Bon á Eur 10,= voor lotnummers eindigend op  94
 

 

 jaarmarkt 031Zo langzamerhand is de kraam van de Stichting Roemeense Kinderhulp niet meer weg te denken van de verschillende Kerstmarkten die in de loop van december in IJsselstein en omgeving worden gehouden. Natuurlijk op de Kerstmarkt in de binnenstad, maar ook die in de wijk Zenderpark  en in Benschop en Lopik

Naast prachtige kerststukjes, is er van alles te koop. Veel handgemaakte artikelen uit Roemenie van hout en stro. Daar zijn leuke versiersels voor de kerstboom bij.Vooral op de dagen dat het al wat kouder wordt, en dat kan makkelijk zo medio december, zijn de warme chocolademelk en de vers gebakken wafels met suiker erg in trek.  Dankzij een groot aantal vrijwilligers die de kou trotseren is er elk jaar een leuk resultaat dat in z'n geheel ten goede komt aan de Stichting!


Het is zo langzamerhand een goede gewoonte. In het voorjaar is er een grote Bazaar, georganiseerd door een grote groep vrijwilligers. Door de jaren heen heeft een aantal enthousiastelingen zich bereid getoond er steeds weer een groots feest van te maken.


In het voorjaar is het weer zover; een zaterdag en zondag is er van alles te doen. Voor de jeugd zijn er allerlei spelletjes, er is veel lekkers om te snoepen of te drinken. Er is ook van alles te koop; veel is door de deelnemers zelf gemaakt, maar er zijn ook allerlei speciale koopjes te vinden.

Wat bij een grote groep steeds weer in de belangstelling staat is het rad van avontuur met veel mooie en leuke prijzen. Bijna allemaal beschikbaar gesteld door winkeliers en bedrijven uit IJsselstein en omgeving. Ook de Bingo is reuze populair. En vooral niet vergeten, de loterij met geweldige prijzen. 

Naast de gezellige dag en de leuke prijzen gaat het natuurlijk om de opbrengst, bestemd voor de Stichting, en dan vooral voor het familiekinderhuis 'Tinkerbell'.

Hieronder een paar beelden van de verschillende activiteiten.

bazaar13 3 bazaar13 6 bazaar13 7
bazaar13 8 bazaar13 10 bazaar13 2
bazaar13 5 bazaar13 14 bazaar13 9


Naast de vele gezinnen die jaarlijks van de Stichting pakketten en voedselbonnen uit Holland ontvangen, krijgen ook de kwetsbare ouderen uit Sovata bonnen en de bekende ‘gevulde appeldoos’. De laatste jaren is de organisatie van het Bejaardenproject in handen van Jannie de Wit.
“Met veel plezier verzorg ik de pakketten.”

Jannie: “Bij het verzamelen van spullen voor de pakketten weet ik inmiddels van de meeste bejaarden wat hun wensen en maten zijn. Rita Bos-Varga, dorpsgenoot en Roemeense van geboorte, helpt met het vertalen van de brieven. Naar aanleiding van vragen van de bejaarden om iets over onszelf te schrijven, zit in het pakket een kerstwens met uitleg over de totstandkoming van het pakket, ondertekend door Rita en mijzelf.
Het is geen probleem om de dozen goed te vullen: mensen breien shawls, sokken en brengen allerlei spullen, zoals kleding, bestek, schoenen, dekens en allerhande snuisterijen. Natuurlijk is een pakket met kleding praktisch en zeer welkom, maar een kerstpakket zonder wat lekkers is niet af. Want als je zo weinig luxe hebt, waardeer je dat extra. Het pakket maakt niet dat de zorgen verdwijnen, maar het geeft wel iets om naar uit te kijken.

Bedankbrieven
En dat het welkom is, blijkt. Want nadat het transport terug in Holland is, beginnen bij mij de brieven en kaarten binnen te stromen. Soms geschreven met een aandoenlijk bibberig handschrift, op een dun velletje papier, maar vaak ook een lange brief waarin ze vertellen over hun familie en alle zorgen. Ze bedanken iedereen voor het pakket en schrijven hoe blij ze zijn met de voedselbon en dat ze de familie ook hebben laten mee delen. Ze bedanken het hele Nederlandse volk! Van één familie krijg ik elk jaar een foto met een jarige oma, inmiddels 94, met taart voor haar neus en een hele familieschare om haar heen. Zo nu en dan vragen ze om over onszelf te schrijven en hen te bezoeken.

Mijn omgeving moet regelmatig de verhalen aanhoren over ‘mijn bejaarden’ en bieden spontaan hulp aan. De foto laat zien wat het afgelopen jaar aan lekkers en praktische spullen heeft opgeleverd. Negentig gevulde appeldozen met daarop voor ieder pakket een salamiworst, bruine bonen, bouillon, een stuk zeep en veel meer. Dank daarvoor!

Het is een fijn gevoel voor allen die dit project steunen, te weten dat ze negentig gezinnen een mooie kerst geven. We hopen dat iedereen komend jaar weer meewerkt. En wie weet… doet u ook mee!”

Jannie de Wit,
Benschop

 

Voedselbonnen
Van de donaties die de Stichting voor dit project ontvangt, worden voedselbonnen bekostigd. De bejaarden in Roemenië zijn extra kwetsbaar omdat zij het moeten zien te rooien van een klein pensioentje, dat voor het grootste deel op gaat aan energiekosten en medicijnen. Uw bijdrage is dan ook nog steeds van harte welkom.

Meer informatie is te verkrijgen via Gerry Dekker: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ieder jaar, in de maand juli, komen vanuit Sovata 42 Roemeense kinderen die bij Nederlandse gastgezinnen van een onvergetelijke vakantie kunnen genieten. Ook in de afgelopen zomervakantie hebben de kinderen weer een geweldige 3-weekse vakantie doorgebracht bij hun gastouders. Vol indrukken en een geweldige ervaring rijker gaan ze daarna weer terug naar hun familieleden.

Op kosten van de organisatie worden de Roemeense kinderen voor drie weken uitgenodigd en met een gesponsorde touringcar vanuit Nederland opgehaald. De kinderen worden in Nederland per twee ondergebracht in gastgezinnen. De gastfamilies krijgen van de Stichting een Nederlandse-Roemeense woordenlijst met de meest elementaire woorden en zinnen. Als tolk en begeleiding tijdens de reis, het verblijf en de uitstapjes, worden ook twee Engels of Duits sprekende Roemeense begeleiders (over het algemeen zijn dit leraren) uitgenodigd. In noodgevallen kunnen de kinderen via deze begeleiders dan communiceren. In de afgelopen jaren echter, is meer dan eens gebleken dat handen- en voetentaal internationaal is. Na drie weken vakantie in Nederland spreken de kinderen al verschillende woorden Nederlands!

Gedurende het verblijf gaan de kinderen gezamenlijk eenmaal per week met de Stichting een dagje uit en wordt aan het eind van de vakantieperiode een groot afscheidsfeest voor kinderen én gastfamilies georganiseerd. Zowel voor de kinderen als de gastfamilies is de vakantie een periode waar nog lang met veel plezier op wordt teruggekeken. Ook na terugkeer in Roemenië heeft de vakantie in Nederland nog effecten. Door het contact met de gastouders worden veel kinderen gestimuleerd meer Engels of Duits op school te leren, zodat zij via brieven contact kunnen houden met "hun" gastouders.

Als u interesse heeft voor de opvang van twee Roemeense kinderen tijdens de zomerperiode of u wilt meer weten over de activiteiten van de Stichting Roemeense Kinderhulp, dan kunt u contact opnemen met 
Karin Mentink 030-6886128 of Petra de Vos 0348-554199.

A1_bottom_block

Hulpgoederen transport 2017transport 17-01

De klus is gehlaard. Heel veel gezinnen uit Sovata en Chibed werden de afgelopen week blij gemaakt met pakketten en/of voedselbonnen. Zowel in IJsselstein als in Sovata en Chibed was er een groot aantal vrijwilligers daarbij betrokken. Via de FB-pagina van de stichting waren de activiteiten goed te volgen. Soms zelfs via een live utzending. Heeft u dat gemist dan kunt u dat terugzien via deze link

 

 

Vakantieweken 2017vakweken 2017 18

42 Kinderen uit Sovata en omstreken genieten van 3 weken zorgeloze vakantie in Nederland. Dankzij 21 gastouders hebben ze de vakantie van hun leven waar ze nog heel lang met plezier op terug kunnen kijken. Voor een korte impressie zie hier . . .

Nieuws Magazine 2017 nr 26

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuw venster met het hele magazine.

Reis Cals leerlingenCals 2017 01

Dit jaar gaan weer een aantal leerlingen van het Cals College Nieuwegein naar Sovata.
Ze gaan een week logeren bij gastouders en allerlei leuke en nuttige dingen doen, zoals bezoeken van de natuurlijke ouders van de kinderen uit Tinkerbell en een aantal ouderen bezoeken die extra verwend zullen worden. Op de volgende pagina kunt u meeleven met hun activiteiten. Of bezoek de speciale Facebook pagina voor deze reis. 

kloosterRondreis Transsylvanië

Voor veel mensen is Roemenie een onbekend land. We bieden belangstellenden de gelegenheid kennis te maken met een aantal van de mooie en historische plekken. Een mooie kans om kennis te maken met dit schitterende land.
We bieden twee heel verzorgde reizen aan. Voor meer informatie volg deze link.

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Genieten als gastouders
willemsen 14 01Niet alleen voor de kinderen die in Nederland 3 weken vakantie krijgen, maar ook voor de gastouders een periode om met veel plezier en warmte aan terug te denken. Zo ook voor de familie Willemsen. Lees hun verhaal.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'Bokor Beata
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke