Real time web analytics, Heat map tracking


Onder dit motto wordt er een sponsordiner georganiseerd op initiatief van  Angela Staats, eigenaar van Vergadercentrum IJsselstaete.
Zij gaat binnenkort met pensioen en wilde graag iets ludieks doen als afscheid. 
Nou dat heeft ze geweten: een sponsordiner waarvan de opbrengst geheel ten goed komt aan de Stichting Roemeense Kinderhulp!!

diner tafel

 

Op 21 april ontvangt zij ruim 45 gasten voor een volledig verzorgd 3-gangenmenu bereid door topkoks met jarenlange ervaring in sterrenrestaurants.

Laat u deze gelegenheid niet voorbij gaan! Schrijf u direct in middels deze link en uw plek is gereserveerd! De kosten voor de maaltijd, inclusief de bijbehorende wijnen (of alternatieven) bedragen slechts € 75.= per couvert.   Houd de datum 21 april dus vrij in uw agenda!

 

wijnschenkenNa afloop van het diner (ca. 20 uur) is er een openbare veiling van veel interessante kavels. Enkele bekende IJsselsteinse kunstenaars hebben daartoe  stukken ter beschikking gesteld. Maar ook uit prive collecities is er een aantal interessante items. Zeker de moeite waard om langs te komen. Vooraf kunt u een idee krijgen wat er op de veiling zal worden gepresenteerd door het volgen van deze link.
Het is op deze site mogelijk vooraf al een bod uit te brengen. Het hoogste bod dat per mail binnenkomt is de inzet voor de veiling op 21 april. 
U komt toch ook?

 

Royal Lemkes chequeWaar een paar dozen al niet toe kunnen leiden. René en Cora van de Geest doen al jarenlang mee met het hulpgoederentransport. Dit jaar kregen ze de kans om nog iets extra’s te doen. Via de werkgever van René, Royal Lemkes, werd eenmalig de gelegenheid geboden om een goed doel aan te dragen voor een donatie. Cora en René dachten daarbij meteen aan ‘hun’ Stichting. Of wij een goede bestemming voor die donatie wisten? Liefst één die aansloot bij de business van Royal Lemkes: import en export van planten, gericht op duurzame groei.

Deze vraag hebben we aan de ouders in Tinkerbell en het bestuur van Pro Sovata voorgelegd. Zij waren heel enthousiast en kwamen meteen met een idee: wat de ouders en kinderen graag zouden willen hebben is een trapveldje! Met name de jongens zitten vol met energie die er eigenlijk uit moet. Helaas is er geen echt goede gelegenheid om bijvoorbeeld te voetballen. De straat om het huis is te dicht bij de ramen en de auto’s en dus eigenlijk niet geschikt. Uiteraard hebben we veel land bij Tinkerbell, maar alles is zeer oneffen, vol met veel kuilen en bulten. Als je niet oppast, verzwikken de kinderen zich snel en makkelijk op deze ondergrond. Ook dat is dus niet echt geschikt om op te voetballen.

Een mogelijke donatie zal dus gebruikt gaan worden om een stuk van het land te egaliseren, een stevige bodem neer te leggen en zodoende ruimte te maken voor de aanleg van een grasveld met twee doelen. Royal Lemkes vindt dit een uitstekend passend project en heeft het eerste sponsor bedrag hiervoor op tafel gelegd. Ook René en Cora besloten dit project te gaan steunen door dit bedrag te verdubbelen.

Het totale project gaat ongeveer 8.000 euro kosten. Met de geweldige bijdrage van Royal Lemkes en René en Cora, is hiermee een begin gemaakt. Maar er is uiteraard nog de nodige sponsoring voor nodig. We zoeken nog naar ongeveer 5.000 euro.

Wilt u de kinderen van Tinkerbell en hun vriendjes uit de buurt de mogelijkheid geven om eens lekker ongestoord balletje te trappen, dan is uw bijdrage hiervoor van harte welkom!
De kinderen hebben een droom, door uw ondersteuninge en bijdragen laat u deze lang gekoesterde wens in vervulling gaan!

Wilt u een bijdrage leveren dan kan dat op ons tekeningnummer NL82 RABO 016.92.29.629 onder vermelding van "Trapveldje Tinkerbell"

 

De Openbare Daltonschool De Tandem in IJsselstein heeft het afgelopen jaar (2015) geld en kleding ingezameld voor een basisschool in Sarateni, een arme dorpsgemeenschap in de buurt van Sovata. Op die school zitten veelal kansarme kinderen. De school krijgt vanuit de Roemeense overheid weinig geld. Klaslokalen en schoolmiddelen zijn verouderd, maar de schoolleiding doet wat zij kan en de sfeer in de school is goed.

scholen in actie 16 1 scholen in actie 16 2 scholen in actie 16 3


Afgelopen november hebben we de achttien dozen van De Tandem naar de school gebracht. Gloednieuwe schoolspullen en de ingezamelde kleding…  De dozen zaten er vol mee. De schoolspullen hebben we ter plekke gesorteerd en apart gelegd om later aan de kinderen uit te delen en te bewaren voor algemeen gebruik. De kleding werd uitgelegd op de tafeltjes van de kinderen. Ze mochten zelf uitkiezen wat zij mee naar huis wilden nemen. Ruzie om kleding was er niet. Was er te veel animo voor één kledingstuk, dan werd het spelletje - steen, papier, schaar -  gespeeld en de winnaar kreeg het gewilde kledingstuk.  Kinderen en team Opstap: namens de kinderen en schoolleiding van de basisschool in Sarateni, hartelijk bedankt!

Op dezelfde school in Sarateni hebben we in een paar andere klassen schoenendozen mogen uitdelen van de Gerardus Majella School uit Cabauw. Kinderen van deze basisschool hebben al deze doosjes vrolijk versierd en elk kind heeft voor een kind in Roemenië de doos gevuld. Een school voor een school. Een kind voor een kind. Een prachtig idee!


Melinda kwam acht jaar geleden (2011) naar Nederland voor een onvergetelijke vakantie. Ze vertelt ons er graag iets over. Het staat in haar geheugen gegrift, zelfs een detail als de smaak van vruchtensap kan ze zich nog goed herinneren.Melinda 02

Ik ben Melinda Olah, 16 jaar oud. Ik zit in het tiende jaar van de ‘Domokos Kázmér’ school en ik doe de richting toerisme. In de zomer van 2009 was ik in Nederland. Ik was toen 9 jaar oud en sprak erg weinig Engels. Ik logeerde bij hele lieve mensen, Kees en Ria Verwoerd. Het waren drie heerlijke weken, vol met mooie ervaringen. We brachten veel tijd samen door. ’s Avonds barbecueën, kamperen, een strandwandeling, de dierentuin, teveel om op te noemen.

Melinda 01Het was een zomer vol plezier en spelletjes. En ze hadden super lekkere vruchtensap. Als ik er nu aan denk, dan kan ik het nog proeven. Sindsdien heb ik steeds contact met de familie gehouden. Met Annamari, met wie ik bij hen logeerde, helaas niet. Ik herinner me ook de kleinzoons van Kees en Ria, met wie we vaak speelden. Dankzij de familie en de kinderen leerde ik de taal een heel klein beetje en had ik deze fantastische ervaring. Ik ben zo blij dat ze mij die kans gegeven hebben, ik kan ze niet vaak genoeg bedanken!

Melinda, Sovata


Irma-vadja 1-deel

 

In het jaar 1996 kwam Irma als 9-jarig meisje naar Nederland. Ze logeerde drie weken bij de familie Dekker in Nieuwegein en ze heeft nog steeds contact met het gastgezin. Wat de kindervakantie voor haar betekende? Haar antwoord was kort en duidelijk: “Het is nog steeds de mooiste belevenis van mijn leven!”
 

 

 

 

“Mijn naam is Irma SzidoniaIrmus Vajda Vajda en ik herinner het mij als de dag van gisteren: wat was ik blij dat ik als 9-jarig meisje naar Nederland mocht! Ik ben nu 28 jaar oud en nooit ben ik meer zo ver van huis geweest.

De familie verwende ons met nieuwe kleren en lekker eten. Ook maakten we veel uitstapies, zoals naar het zwembad, naar Amsterdam en met de groep Roemeense kinderen gingen we naar een attractiepark. Ik leerde fietsen en ontmoette veel nieuwe mensen met wie ik een praatje probeerde te maken. Wel had ik aan het einde van mijn vakantie last van heimwee, ondanks dat ik genoot van het Nederlandse leven. Het was ook allemaal best vreemd voor mij, zeker in het begin.De familie Dekker heeft mij na de vakantie niet vergeten. Elk jaar ontvang ik nog een pakketje van ze, waar ik ze heel dankbaar voor ben. Jan en Gerry, ik bedank jullie voor jullie liefde en steun!

Ik spreek mijn waardering uit voor de mensen van de Stichting Roemeense Kinderhulp. Als kind al zag ik ze als heel aardige mensen, die alles met liefde doen. Ik denk er nog steeds zo over. “

Irma Vajda, Sovata

Wij luiden de noodklok!
Urgente hulp nodig voor het  voortbestaan van Tinkerbell!
De nieuwe regering van Roemenië heeft een nieuwe wet in voorbereiding met verstrekkende gevolgen voor de economie, de prijzen van de meeste dagelijkse behoeften en het minimum loon. Dat heeft direct veel invloed op de uitgaven van de Stichting. Dat zal leiden tot ingrijpende maatregelen. Lees meer in Tinkerbell’s Post nr 21 via deze link.
Tinkerbell heeft uw hulp heel hard nodig – laat ze niet in de steek; wordt donateur voor € 3 per maand. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vakantieweken 2017

42 Kinderen uit Sovata en omstreken genieten van 3 weken zorgeloze vakantie in Nederland. Dankzij 21 gastouders hebben ze de vakantie van hun leven waar ze nog heel lang met plezier op terug kunnen kijken. Voor een korte impressie zie hier!vakweken 2017 18

Reis Cals leerlingenCals 2017 01

Dit jaar gaan weer een aantal leerlingen van het Cals College Nieuwegein naar Sovata.
Ze gaan een week logeren bij gastouders en allerlei leuke en nuttige dingen doen, zoals bezoeken van de natuurlijke ouders van de kinderen uit Tinkerbell en een aantal ouderen bezoeken die extra verwend zullen worden. Op de volgende pagina kunt u meeleven met hun activiteiten. Of bezoek de speciale Facebook pagina voor deze reis. 

Gastgezinnen gezocht!KV 3Vliet 16 019

Ieder jaar komen er 42 kinderen uit Sovata en omgeving voor een direweekse vakantie naar Nederland. Ze logeren per stel bij gastgezinnen.

Nu zijn we voor de komende zomerperiode nog op zoek naar gstgezinnen.
Lees voor meer info. En meld u aan!

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Twee mooie reizen naar RoemeniëTinkerbell sneeuw

In samenwerking met Salt Lake Travel en  ZDS kunnen we u 2 mooie reizen aanbieden.

Een lang weekeinde met o.a. berenspotten, een bezoek aan Tinkerbell en gelegenheid uw gezin(nen) te bezoeken. Voor de details van deze korte
maar interessante reis klik hier.

Heeft u meer tijd dan is een 11-daagse reis ook aan te bevelen. Een reis langs enkele mooi steden (Wenen en Boedapest) en daarnaast 3 volle dagen in Sovata voor bezoek aan families of vakantie-kinderen. Voor de details van deze reis klik hier.

Nieuws Magazine 2017 nr 26
Cals 2017 01

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'KV Zucotto 16 Keesjan 009 
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke ervaring waar zij jaren later met veel plezier op terugkijken. 
Klik hier voor foto's van hun belevenissen.