Real time web analytics, Heat map tracking

 

In 2009 zijn een aantal enthousiaste vrijwilligers uit Waddinxveen tijdens de zomervakantie in Sovata geweest om daar een sport- en spelweek voor kinderen te organiseren. Deze activiteiten zijn in eerste instantie als vakantieweek bij Tinkerbell begonnen, maar kreeg vanaf 2011 al snel een vervolg in Chibed omdat in dit dorpje grote behoefte was aan afwisseling tijdens de lange zomervakantie en het aantal deelnemende kinderen steeds groter werd. Vanaf dat moment hebben de initiatiefnemers Agaath en Engbert Borg ook jongeren uit Waddinxveen enthousiast gekregen om hun daar te komen helpen bij deze activiteiten.

Naast deze vakantieactiviteiten worden door deze groep vrijwilligers op kleine schaal ook projecten gerealiseerd in de gemeenschap van Chibed, zoals het slaan van waterputten, uitdelen van voedselpakketten en opknappen van speeltoestellen. Om al deze activiteiten en projecten te kunnen bekostigen meldden zich bedrijven in Waddinxveen en omstreken om die activiteiten en projecten te gaan ondersteunen. Hierdoor liep de werkgroep aan tegen het feit dat zij geen stichting of rechtspersoon is waarmee een sponsor een ondersteuningsovereenkomst kan afsluiten. Al vanaf het begin was er al sprake van een nauwe samenwerking met de Stichting Roemeense Kinderhulp. Een vaste samenwerking met de Stichting Roemeense Kinderhulp lag dan ook zeer voor de hand en resulteerde op 1 januari 2015 in een samenwerkingsovereenkomst tussen de werkgroep en de Stichting. Al snel na het aangaan van de samenwerking is gebleken dat door het bundelen van de krachten nieuwe (financiële) mogelijkheden zijn gaan ontstaan.

Om de verbondenheid en de samenwerking uitdrukking te geven, is de werkgroep onder de naam “Stichting Roemeense Kinderhulp - Regio Waddinxveen” haar activiteiten gaan uitvoeren en zal de regio Waddinxveen ook binnen de nieuwsbrieven en het jaarverslag een verantwoording afleggen over haar activiteiten en de besteding van de financiële middelen.

Onder de regie van Regio Waddinxveen worden er in Chibed ( een dorpje 12 km buiten Sovata) een 4-tal projecten uitgevoerd. Meer details vindt u in het menu onder Projecten / Projecten Waddinxveen.


Naar aanleiding van onze jubileumreis in mei 2015, hebben veel families geconstateerd dat Roemenië een ontzettend mooi land is dat veel te bieden heeft aan cultuur en natuur. Graag attenderen wij u op een zeer speciale mogelijkheid om meer van Roemenië en in het bijzonder van Transsylvanië te gaan zien.

Ons eigen reisbureau Salt Lake Travel in Sovata heeft twee geheel verzorgde reizen samengesteld, die de prachtige natuur en veel historische plekken in Roemenië combineert met een verblijf in Sovata.
Een reis in het voorjaar naar het noordelijke deel van Transsylvanie en in het najaar naar het zuidelijke deel van Transsylvanie. Beide reizen brengen u naar historische plekken en u kunt ook genieten van de prachtige natuur van dit mooie land.

We bieden deze geheel verzorgde reizen aan met de mogelijkheid van een flexibele reisduur (korter of langer).
U kunt dus zelf bepalen of en hoe lang u in Sovata uw verblijf wilt verlengen om eventueel een bezoek te brengen aan uw pakketgezin of vakantiekinderen.
Meer informatie treft u aan in de folders die u kunt benaderen via onderstaande links:

Voorjaar 2017: Rondreis Transsylvanie noordelijke deel van 6 t/m 13 mei en
Najaar 2017:  Rondreis Transsylvanie zuidelijke deel van 29 september t/m 6 oktober.

Neem gerust contact met ons op om mogelijkheden te bespreken.

Wilma Verhoef
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel.: ‪06-28374381‬

Edwin Mentink
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: ‪030-6886128‬


 

 

 

Middels deze pagina kunt u adres wijzigingen en mailadreswijzigingen doorgeven aan de Stichting.


Als u een adreswijziging wilt doorgeven, klik dan hier

Als u een e-mail adres wilt wijzigen, klik dan hier


The SRKH, a Dutch organisation located in IJsselstein, has taken the fate of the Rumanian people to heart just after the fall of Ceaucescu in 1990. By means of various activities the organization tries to support the people and the children of Sovata in particular.
This is done through various projects such as:

 • A family children’s home:
  the care for 18 underprivileged children living in our family children’s home
 • A three-week summer holiday for underprivileged children:
 • More than 1000 children stayed with Dutch families in the past 25 years;
 • Transportations of aid supplies at Christmastime
  started with 70 packages in 1992 to  approx 1700 packages in 2016 and food coupons at the value of more than € 40.000.- annually
 • Support of local initiatives and projects:


A selection from our projects:

 • Purchase and maintenance of an ambulance
 • Maintenance/reconstruction of schools and children’s day care centres
 • Construction of a central heating system in a primary school
 • Construction of a gym, shower and changing room in a primary school
 • Reconstruction of a medical treatment and community centre
 • Holiday camps for poor children
 • A children's day care centre with a full day program
 • Support of elderly people

We are sorry to inform you that our site is not available in English. To give you an idea about our activities in Sovata we invite you to read a summary of our involvement which you will find behind ths link
Look at the pictures we made during the last view years.

Do you like to support our activities please contact usDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 Veel gestelde vragen over de Stichting

Via de links bij onderstaande onderwerpen vindt u veel informatie over de activiteiten van de Stichting Roemeense Kinderhulp. Indien er na het lezen van de informatie vragen overblijven waarop U geen antwoord hebt gevonden, twijfel dan niet en laat het ons weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

  Algemene informatie over de organisatie.
  Informatie over het functioneren van het Familiekindertehuis .
  Informatie over het donateurschap
  Financiële informatie

 

Projectlogo TB 2018 ZONDER TEKST (Mobile)

Geef Tinkerbell nieuwe vleugels!
In nauwe samenwerking met Vergadercentrum IJsselstaete is er een benefietdiner op 21 april.
De opbrengst van de avond komt geheel ten goede aan Tinkerbell, het familiekinderhuis van de Stichting!
Het thema van de avond is:
Geef Tinkerbell nieuwe vleugels!
Aansluitend is er een interessant openbare veiling waar interessante kavels zullen worden geveild.
Houd die datum dus vrij en lees meer op volgende pagina.

 

Vakantieweken 2017

42 Kinderen uit Sovata en omstreken genieten van 3 weken zorgeloze vakantie in Nederland. Dankzij 21 gastouders hebben ze de vakantie van hun leven waar ze nog heel lang met plezier op terug kunnen kijken. Voor een korte impressie zie hier!vakweken 2017 18

Reis Cals leerlingenCals 2017 01

Dit jaar gaan weer een aantal leerlingen van het Cals College Nieuwegein naar Sovata.
Ze gaan een week logeren bij gastouders en allerlei leuke en nuttige dingen doen, zoals bezoeken van de natuurlijke ouders van de kinderen uit Tinkerbell en een aantal ouderen bezoeken die extra verwend zullen worden. Op de volgende pagina kunt u meeleven met hun activiteiten. Of bezoek de speciale Facebook pagina voor deze reis. 

Gastgezinnen gezocht!KV 3Vliet 16 019

Ieder jaar komen er 42 kinderen uit Sovata en omgeving voor een direweekse vakantie naar Nederland. Ze logeren per stel bij gastgezinnen.

Nu zijn we voor de komende zomerperiode nog op zoek naar gastgezinnen.
Lees voor meer info. En meld u aan!

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Twee mooie reizen naar RoemeniëTinkerbell sneeuw

In samenwerking met Salt Lake Travel en  ZDS kunnen we u 2 mooie reizen aanbieden.

Een lang weekeinde met o.a. berenspotten, een bezoek aan Tinkerbell en gelegenheid uw gezin(nen) te bezoeken. Voor de details van deze korte
maar interessante reis klik hier.

Heeft u meer tijd dan is een 11-daagse reis ook aan te bevelen. Een reis langs enkele mooi steden (Wenen en Boedapest) en daarnaast 3 volle dagen in Sovata voor bezoek aan families of vakantie-kinderen. Voor de details van deze reis klik hier.

Nieuws Magazine 2017 nr 26
Cals 2017 01

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'KV Zucotto 16 Keesjan 009 
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke ervaring waar zij jaren later met veel plezier op terugkijken. 
Klik hier voor foto's van hun belevenissen.