Real time web analytics, Heat map tracking

 

Tinkerbell heeft maar liefst 25 bewoners.
In het gezin van Denes en Gyongy zijn er 4 ‘grote kinderen’ tussen de 16 en 23 jaar en 6 ‘kleintjes ‘ variërend van 9 tot 12 jaar.
Bij Peter en Eva zijn er ook 4 ‘grote’ kinderen tussen de12  en 15 jaar. En de 7 ‘kleintjes’ zijn tussen de 8 en 11 jaar. Dus is het met grote regelmaat een drukte van belang.

Het zijn 2 grote gezinnen. En grote gezinnen gebruiken van alles veel. Niet alleen het dagelijkse brood gaat er in grote hoeveelheden door, maar wat denkt u van de melk, het beleg, en het dagelijkse fruit.
De aardappelen, de groentes en het vlees gaan ook in 'karrevrachten' de kelders in en uit. Nog maar niet te spreken over de dagelijkse hoeveelheid was en de daarvoor benodigde wasmiddelen. Want er moet veel gewassen worden. De kinderen spelen gelukkig veel buiten en komen meestal ‘zwart’ weer binnen en dat betekent veel volle wasmachines die zeeppoeder vragen. Een grote kostenpost wordt gevormd ook door de kosten voor water, gas en elektriciteitTB-kinderen 2013
Kostenstaatje op maandbasis:
  € per familie
Brood 54
Melk 42
Eten  726
Schoonmaakartikelen  67
School  86
Gas  280
Water  33
Electriciteit  114
Telefoon  39
   
Totaal  1.441

Daarnaast zijn er nog de studiekosten voor de grote kinderen (Claudiu en Denes) die op kamers in Tirgu Mures wonen.
Naast kamerhuur en voeding, de kosten voor boeken en collegegeld.

Bij elkaar zijn de maandelijkse kosten hoger dan de maandelijkse sponsorbijdragen. Dat betekent dat er wordt ingeteerd op het vermogen van de Stichting en dat dit op langere termijn grote problemen zal geven. Daarvoor is er een vorm van sponsoring bedacht:

Als familie, school, bedrijf, sportvereniging of team, als organisatie, notariskantoor, huisartsenpraktijk, een straat, een buurtvereniging enz. enz kunt de zorg voor de gezinnen in Tinkerbell voor uw rekening nemen voor een af te spreken periode. Zo kunt u bijvoorbeeld zorgen voor ‘het brood in de komende 3 maanden’ of ‘de melk’.


Spreekt u dit aan?  Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij luiden de noodklok!
Urgente hulp nodig voor het  voortbestaan van Tinkerbell!
De nieuwe regering van Roemenië heeft een nieuwe wet in voorbereiding met verstrekkende gevolgen voor de economie, de prijzen van de meeste dagelijkse behoeften en het minimum loon. Dat heeft direct veel invloed op de uitgaven van de Stichting. Dat zal leiden tot ingrijpende maatregelen. Lees meer in Tinkerbell’s Post nr 21 via deze link.
Tinkerbell heeft uw hulp heel hard nodig – laat ze niet in de steek; wordt donateur voor € 3 per maand. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vakantieweken 2017

42 Kinderen uit Sovata en omstreken genieten van 3 weken zorgeloze vakantie in Nederland. Dankzij 21 gastouders hebben ze de vakantie van hun leven waar ze nog heel lang met plezier op terug kunnen kijken. Voor een korte impressie zie hier!vakweken 2017 18

Reis Cals leerlingenCals 2017 01

Dit jaar gaan weer een aantal leerlingen van het Cals College Nieuwegein naar Sovata.
Ze gaan een week logeren bij gastouders en allerlei leuke en nuttige dingen doen, zoals bezoeken van de natuurlijke ouders van de kinderen uit Tinkerbell en een aantal ouderen bezoeken die extra verwend zullen worden. Op de volgende pagina kunt u meeleven met hun activiteiten. Of bezoek de speciale Facebook pagina voor deze reis. 

Gastgezinnen gezocht!KV 3Vliet 16 019

Ieder jaar komen er 42 kinderen uit Sovata en omgeving voor een direweekse vakantie naar Nederland. Ze logeren per stel bij gastgezinnen.

Nu zijn we voor de komende zomerperiode nog op zoek naar gstgezinnen.
Lees voor meer info. En meld u aan!

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Twee mooie reizen naar RoemeniëTinkerbell sneeuw

In samenwerking met Salt Lake Travel en  ZDS kunnen we u 2 mooie reizen aanbieden.

Een lang weekeinde met o.a. berenspotten, een bezoek aan Tinkerbell en gelegenheid uw gezin(nen) te bezoeken. Voor de details van deze korte
maar interessante reis klik hier.

Heeft u meer tijd dan is een 11-daagse reis ook aan te bevelen. Een reis langs enkele mooi steden (Wenen en Boedapest) en daarnaast 3 volle dagen in Sovata voor bezoek aan families of vakantie-kinderen. Voor de details van deze reis klik hier.

Nieuws Magazine 2017 nr 26
Cals 2017 01

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuwe venster met het hele magazine.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'KV Zucotto 16 Keesjan 009 
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke ervaring waar zij jaren later met veel plezier op terugkijken. 
Klik hier voor foto's van hun belevenissen.