Real time web analytics, Heat map tracking

 

Tinkerbell heeft maar liefst 25 bewoners.
In het gezin van Denes en Gyongy zijn er 4 ‘grote kinderen’ tussen de 16 en 23 jaar en 6 ‘kleintjes ‘ variërend van 9 tot 12 jaar.
Bij Peter en Eva zijn er ook 4 ‘grote’ kinderen tussen de12  en 15 jaar. En de 7 ‘kleintjes’ zijn tussen de 8 en 11 jaar. Dus is het met grote regelmaat een drukte van belang.

Het zijn 2 grote gezinnen. En grote gezinnen gebruiken van alles veel. Niet alleen het dagelijkse brood gaat er in grote hoeveelheden door, maar wat denkt u van de melk, het beleg, en het dagelijkse fruit.
De aardappelen, de groentes en het vlees gaan ook in 'karrevrachten' de kelders in en uit. Nog maar niet te spreken over de dagelijkse hoeveelheid was en de daarvoor benodigde wasmiddelen. Want er moet veel gewassen worden. De kinderen spelen gelukkig veel buiten en komen meestal ‘zwart’ weer binnen en dat betekent veel volle wasmachines die zeeppoeder vragen. Een grote kostenpost wordt gevormd ook door de kosten voor water, gas en elektriciteitTB-kinderen 2013
Kostenstaatje op maandbasis:
  € per familie
Brood 49
Melk 38
Eten  660
Schoonmaakartikelen  61
School  79
Gas  255
Water  30
Electriciteit  104
Telefoon  36
   
Totaal  1.312

Daarnaast zijn er nog de studiekosten voor de grote kinderen (Claudiu en Denes) die op kamers in Tirgu Mures wonen.
Naast kamerhuur en voeding, de kosten voor boeken en collegegeld.

Bij elkaar zijn de maandelijkse kosten hoger dan de maandelijkse sponsorbijdragen. Dat betekent dat er wordt ingeteerd op het vermogen van de Stichting en dat dit op langere termijn grote problemen zal geven. Daarvoor is er een vorm van sponsoring bedacht:

Als familie, school, bedrijf, sportvereniging of team, als organisatie, notariskantoor, huisartsenpraktijk, een straat, een buurtvereniging enz. enz kunt de zorg voor de gezinnen in Tinkerbell voor uw rekening nemen voor een af te spreken periode. Zo kunt u bijvoorbeeld zorgen voor ‘het brood in de komende 3 maanden’ of ‘de melk’.


Spreekt u dit aan?  Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

A1_bottom_block

Hulpgoederen transport 2017transport 17-01

De klus is gehlaard. Heel veel gezinnen uit Sovata en Chibed werden de afgelopen week blij gemaakt met pakketten en/of voedselbonnen. Zowel in IJsselstein als in Sovata en Chibed was er een groot aantal vrijwilligers daarbij betrokken. Via de FB-pagina van de stichting waren de activiteiten goed te volgen. Soms zelfs via een live utzending. Heeft u dat gemist dan kunt u dat terugzien via deze link

 

 

Vakantieweken 2017vakweken 2017 18

42 Kinderen uit Sovata en omstreken genieten van 3 weken zorgeloze vakantie in Nederland. Dankzij 21 gastouders hebben ze de vakantie van hun leven waar ze nog heel lang met plezier op terug kunnen kijken. Voor een korte impressie zie hier . . .

Nieuws Magazine 2017 nr 26

Een nieuwe uitgave boordevol nieuws en informatie over de activiteiten van de Stichting in het afgelopen jaar.

Met deze link opent een nieuw venster met het hele magazine.

Reis Cals leerlingenCals 2017 01

Dit jaar gaan weer een aantal leerlingen van het Cals College Nieuwegein naar Sovata.
Ze gaan een week logeren bij gastouders en allerlei leuke en nuttige dingen doen, zoals bezoeken van de natuurlijke ouders van de kinderen uit Tinkerbell en een aantal ouderen bezoeken die extra verwend zullen worden. Op de volgende pagina kunt u meeleven met hun activiteiten. Of bezoek de speciale Facebook pagina voor deze reis. 

kloosterRondreis Transsylvanië

Voor veel mensen is Roemenie een onbekend land. We bieden belangstellenden de gelegenheid kennis te maken met een aantal van de mooie en historische plekken. Een mooie kans om kennis te maken met dit schitterende land.
We bieden twee heel verzorgde reizen aan. Voor meer informatie volg deze link.

Katalin Polotka 2Tinkerbell
Een familiekindertehuis runnen is geen eenvoudige taak. Katalin Polotca (Kata) doet daar een boekje over open. U zal daarna begrijpen wat er allemaal bij komt kijken!
Lees haar verhaal.

Genieten als gastouders
willemsen 14 01Niet alleen voor de kinderen die in Nederland 3 weken vakantie krijgen, maar ook voor de gastouders een periode om met veel plezier en warmte aan terug te denken. Zo ook voor de familie Willemsen. Lees hun verhaal.

 

Sponsor gezocht
gyongyverWij zoeken nog enkele sponsors voor een aantal projecten. Personen en instanties die heel goed wat extra hulp kunnen gebruiken. Bezoek de volgende pagina voor meer informatie.

OuderenprojectErszebet 1
Alhoewel de naam van de stichting spreekt over kinderen, besteed ze ook veel aaandacht aan de groep eenzame ouderen.  Deze vaak vergeten groep heeft veel steun nodig. Lees wat wij er aan doen en hoe u kunt helpen.

'Leuk voor later'Bokor Beata
Al meer dan 1000 kinderen uit Sovata en omstreken hebben de afgelopen 25 jaar 3 weken vakantie bij Nederlandse gastouders doorgebracht. Voor al die kinderen een onvergetelijke